לקראת סגירת עסקה – ראש ה-CIA, ביל ברנס, צפוי להיפגש עם ראש ממשלת קטר ושר החוץ מוחמד בן עבדולרחים אל תאני בדוחא ביום רביעי, במטרה לגשר על הפערים הנותרים בשיחות אודות הפסקת האש בעזה.
מקור המכיר את המשא ומתן סיפר ביום שלישי לסוכנות רויטרס על הפגישה המתוכננת, והוסיף כי השניים ידונו בהתקדמות לעסקה פוטנציאלית, שתכלול, על פי הדיווחים, את שחרורם בהדרגה של 100 הישראלים והזרים (שמונה מטיילנד, אחד מנפאל ואחד מטנזניה) שבידי חמאס, ש-64 מהם מוערכים בחיים.
נראה כי משלחת רצינית ישראלית נמצאת בבירת קטר כדי להמשיך את המשא ומתן. מקור מחמאס אמר לעיתון השדרות ערב הסעודית-לונדוני "אשרק אלאוסאט" כי אם לא ייווצרו סיבוכים חדשים, צפוי כי ההסכם ייחתם עד סוף השבוע.

"הרוב הגדול של הסוגיות נסגרו. ההסכם קרוב", אמר המקור, על פי הדיווח שהתפרסם ביום רביעי בבוקר. "הדיונים על הסוגיות החשובות ביותר הוסדרו, בעוד שחלק מהפרטים עדיין נידונים". לפי המקור, בשלב הראשון, שיימשך 45 עד 60 ימים, ייסוגו כוחות צה"ל ממרכזי הערים ברצועת עזה ויישארו חלקית במעברי פילדלפיה ונצרים בדרום ובמרכז הרצועה, בהתאמה. כל הנשים והילדים יורשו לשוב לצפון הרצועה ובשלב מאוחר והדרגתי, יוכל גם הגברים לשוב לצפון הרצועה תחת מנגנון פיקוח מוסכם.
במהלך השלב הראשון, חמאס יחזירו 30 חטופים ישראלים, בין חיים בין מתים, בתמורה למספר לא ידוע של מחבלים פלסטינים בבתי כלא ישראליים, כולל עשרות המרצים מאסר עולם.
ההסכם יכלול גם את שליטת הרשות הפלסטינית על מעבר רפיח, תחת סידורים המפוקחים על ידי מצרים.

וושינגטון בגישת "אופטימיות זהירה" בנוגע לשיחות הפסקת האש ברצועת עזה, "למרות שזה מאוד מוגבל" אמר מתיו מילר, דובר משרד המדינה האמריקאי, במהלך תדרוך העיתונאים ביום שלישי. וושינגטון ממשיכה "להתנהל מול המתווכים" ו"המתווכים ממשיכים להתנהל מול חמאס וישראל," אמר מילר.
ג'ון קירבי, יועץ התקשורת לביטחון לאומי בבית הלבן, אמר בראיון עם פוקס ניוז אתמול (ג') כי וושינגטון מאמינה ש"אנחנו מתקרבים להסכם הפסקת אש בעזה".
בינתיים, משרדו של ראש הממשלה בנימין נתניהו הכחיש דיווחים ביום שלישי שהוא בדרכו למצרים לשיחות הפסקת אש. "בניגוד לגל השמועות, ראש הממשלה נתניהו לא נמצא בקהיר", אמרו במשרד ראש הממשלה.
ביום שני, נפגש נתניהו עם אדם בוהלר, שליחו המיוחד של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ לענייני חטופים. בוהלר מבקר בישראל השבוע במקביל למשא ומתן המתמשך לשחרור החטופים שנותרו. הוא גם נפגש בדיסקרטיות עם שר הביטחון ישראל כ"ץ, שר החוץ גדעון סער ויו"ר הכנסת אמיר אוחנה.

גם נשיא ארה"ב הנכנס התבטא בנושא ואמר ביום שני כי הוא פועל להשגת שחרור החטופים בעזה. "אנו מנסים לעזור מאוד בהחזרת החטופים," אמר טראמפ במהלך מסיבת עיתונאים בפלורידה.
והנשיא היוצא לא נשאר חייב. במהלך חג החנוכה האחרון של ממשלו, נשיא ארה"ב היוצא ג'ו ביידן גם הבטיח להמשיך במאמצים לשחרר את השבויים. "הוצאתי מעל 100 חטופים. לא אפסיק עד שכולם יחזרו הביתה", אמר ביום שני לקולות עידוד מהמוני הצופים.
כ"ץ אמר בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת ביום שני ש"אנחנו הכי קרובים שהיינו לעסקת חטופים מאז האחרונה". במהלך ישיבת הוועדה, כ"ץ הביע ביטחון כי ההסכם יקבל תמיכה רבה בממשלה.

כזכור, במהלך הפסקת האש בין ישראל לחמאס בשנה שעברה, שנמשכה מ-24 בנובמבר עד 30 בנובמבר, שוחררו 105 שבויים – 81 ישראלים ו-24 זרים. בסך הכל, שוחררו או חולצו 155 חטופים, על פי נתוני הממשלה האחרונים.
עם זאת, ביום רביעי, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', דמות מפתח בקואליציה הימנית והדתית של נתניהו, התנגד להסכם הפוטנציאלי. "ההסכם הזה אינו מועיל ואינו משרת את מטרות והאינטרסים של מדינת ישראל במלחמה הזו, הוא לא מבטיח את החזרת החטופים, שכן בסופו של דבר מדובר בהסכם חלקי", אמר לתחנת הרדיו החרדית "קול ברמה."
סמוטריץ' המשיך: "חמאס נמצא בנקודת השפל שלו מאז תחילת המלחמה. עכשיו הזמן להמשיך לדחוק וללחוץ עליהם עד שיחזירו את החטופים כחלק מהכניעה שלהם, לא שלנו. הסכמים בהם אנחנו משחררים מאות מחבלים רוצחים שיחזרו להרוג יהודים, או הסכמים בהם אנחנו ננטוש את צפון עזה, מאפשרים למיליון תושבים מעזה לשוב לשם ולערער את ההישגים שנשגו בעמל, והם טעות חמורה".

"אם היינו מטפלים בחמאס רק דרך ירי טנקים, מטוסים ופעולות הגיבורים של חיילינו, החטופים היו כבר מזמן בבית", אמר סמוטריץ'. השר הוסיף כי נתניהו "יודע את הקווים האדומים שלנו. יש לנו השפעה משמעותית על החלטות הממשלה. אני גאה ביכולת שלנו לקיים דיונים מהותיים – רק טמבל לא משנה את דעתו. הדבר היחיד שחשוב לי זה מה שטוב לישראל. עכשיו, זה אומר הסכם אחר, לא כזה שמסכן את ביטחון המדינה או את החזרת כל החטופים. זה בעייתי להחליט מי יחזור ומי לא."
אוהד טל, חבר כנסת ממפלגת הציונות הדתית וחבר בוועדת החוץ והביטחון, שוחח על ההסכם הפוטנציאלי בראיון עם JNS ביום שלישי. "לא היינו קרובים להסכם חטופים כמו שאנחנו עכשיו. דברים שעד כה לא היו ניתנים לשיחה בשיחות קודמות עם חמאס, עכשיו ניתנים לדיון," אמר טל.
"חמאס כבר לא מקבל אספקות, תחמושת וכסף מאיראן דרך רפיח ומסדרון פילדלפיה, זה נגמר. חיזבאללה כבר לא נלחם איתם, משטר אסד נפל ומאחוריו הגישה האיראנית. חמאס נמצא בקשיים גדולים, מבודד, וזה עושה אותם גמישים יותר במשא ומתן," המשיך.

"מחזרתו של טראמפ לבית הלבן, חמאס יודע שהוא לא חבר שלהם. טראמפ לא ימשיך לספק לחמאס סיוע הומניטרי כדי לשלוט בזמן שהקבוצה הזו של פראי אדם מחזיקה את חטופינו. הוא לא יעמוד בזה כמו שביידן עשה", אמר טל.
לגבי תוצאות השיחות הנוכחיות, טל אמר שקשה לנבא מה יקרה. "נהלנו משא ומתן עם חמאס פעמים רבות ב-14 החודשים האחרונים וזה נגמר באכזבה גדולה," אמר. "לחמאס לא אכפת מהסבל של העם שלו. לא אכפת להם מאנשים שמתים או מההרס של רצועת עזה. אכפת להם להישאר בחיים ולחסל את ישראל, זה המטרה שלהם, ולכן הם יזמו את ה-7 באוקטובר. רק כשירגישו שאין להם ברירה אחרת, יסכים חמאס להסכם".