נשיא רוסיה ולדימיר פוטין התרברב כי המבצע הצבאי שלו באוקראינה חיזק את רוסיה והכחיש כי נפילתו של בעל הברית הסורי, בשאר אל אסד, פגעה ביוקרתה של מוסקבה, כאשר ניסה לשדר עוצמה וביטחון במסיבת העיתונאים השנתית שלו היום (ה'). כמו כן, פוטין קרא לישראל להסיג את כוחותיה מ"שטח סוריה": "אנחנו מקווים שישראל תעזוב בשלב מסוים את שטח סוריה", אמר פוטין "אבל עכשיו היא מביאה חיילים נוספים".
כמקובל, השתמש המנהיג הרוסי באירוע המתוזמן בקפידה, שבדרך כלל נמשך שעות, כדי לחזק את סמכותו ולהציג שליטה רחבה בכל תחום, החל ממחירי מוצרי הצריכה ועד לציוד הצבאי.
הוא טען כי כמעט שלוש שנים של לחימה באוקראינה חיזקו את הכלכלה הרוסית ואת צבאה של המדינה, ושיבח את הישגי כוחותיו שם. "רוסיה הפכה חזקה יותר בשנים האחרונות משום שהיא הפכה למדינה ריבונית באמת", אמר. "אנו עומדים איתנים מבחינה כלכלית, מחזקים את יכולת ההגנה שלנו, וכעת היכולת הצבאית שלנו היא החזקה בעולם".
פוטין, שמחזיק בשלטון כמעט רבע מאה, אמר כי הצבא "מתקדם לעבר השגת מטרותינו" במה שהוא מכנה "המבצע הצבאי המיוחד" באוקראינה.
בתגובה לשאלה על טיל בליסטי היפר-קולי חדש לטווח בינוני, שרוסיה השתמשה בו לראשונה בחודש שעבר כדי לפגוע באוקראינה, פוטין לגלג על טענות של מומחים מערביים שאמרו כי ניתן ליירט אותו על ידי מערכות ההגנה אוויריות של נאט"ו.
הוא הציע בלעג דו-קרב טכנולוגי לבעלות הברית המערביות של אוקראינה, כשהוא מציע שמוסקבה תודיע מראש על מתקפה על קייב באמצעות הטיל אורשניק – כדי לבדוק אם המערב יוכל להגן על העיר. "תנו להם לבחור מטרה, אולי בקייב, להציב שם את מערכות ההגנה האוויריות שלהם, ואנחנו נפגע בה עם אורשניק", אמר בחיוך יבש. "בואו נראה מה יקרה".
הכוחות הרוסיים מתקדמים באופן קבוע, אם כי איטי, באוקראינה – אך הקרמלין גם חווה כמה כישלונות מביכים. השבוע נהרג גנרל רוסי בכיר מפצצה מחוץ לבניין הדירות שלו במוסקבה. ההתנקשות הנועזת בלוטננט-גנרל איגור קירילוב, שאוקראינה טענה כי היא אחראית לה, הביאה את הסכסוך שוב לרחובות בירת רוסיה.
בנוסף, חיילים רוסים נלחמים בכוחות אוקראינים באזור קורסק הרוסי, שם פתחו בפלישה. בתשובה לשאלה מתי יגרשו את האוקראינים, השיב פוטין: "נגרש אותם בוודאות", אך לא ציין כמה זמן זה ייקח.
בשנים קודמות, המופע, שמשודר בשידור חי על ידי תחנות טלוויזיה בשליטת המדינה בכל 11 אזורי הזמן של רוסיה, התרכז רבות בנושאים פנימיים, עם עיתונאים ואנשים פשוטים ששאלו על תיקוני כבישים, מחירי שירותים וסובסידיות ממשלתיות. אבל התשובות של המנהיג הרוסי בנוגע לענייני חוץ פופולריות במיוחד.
פוטין אמר שהוא פתוח לשיחות אפשריות עם נשיא ארה"ב הנבחר, דונלד טראמפ, שהבטיח לנהל משא ומתן על סיום העימותים באוקראינה. "אם אפגש עם מר טראמפ, יהיו לנו נושאים לדון בהם", אמר, מבלי לפרט. פוטין כבר דרש שאוקראינה תוותר על שאיפתה להצטרף לנאט"ו ותכיר ברווחים הטריטוריאליים של רוסיה. אוקראינה והמערב דחו דרישות אלה.
בתגובתו הראשונה לנפילתו של אסד, אמר פוטין שעדיין לא פגש את השליט הסורי לשעבר, שקיבל מקלט במוסקבה. הוא ציין שהוא מתכנן להיפגש איתו.
מוסקבה פעלה במהירות ליצור קשרים עם המורדים שהדיחו את אסד כדי להבטיח את שלומם של הדיפלומטים ואנשי הצבא שלה במדינה ולנסות להאריך את החכרת הבסיסים האוויריים והימיים שלה שם. עם זאת, לא ברור כמה השפעה תהיה לרוסיה בסוריה בעתיד.
הוא הוסיף כי ייתכן שרוסיה תמשיך להפעיל את הבסיסים הצבאיים שלה, וציין שמוסקבה הציעה לשליטי סוריה החדשים להשתמש בבסיסים האוויריים והימיים שלה למטרות הומניטריות.
המופע השנתי הוא לא רק מסיבת עיתונאים אלא גם מופע ראווה. עיתונאים באולם סמוך לקרמלין מנפנפים בשלטים צבעוניים ופלקטים בניסיון נואש למשוך את תשומת ליבו של פוטין. התקשורת הממלכתית הרוסית דיווחה כי אזרחים רוסיים שלחו למעלה מ-2 מיליון שאלות לקראת המופע.