יותר מ-1,000 חיילים צפון קוריאנים נהרגו או נפצעו במלחמה של רוסיה עם אוקראינה, כך נמסר היום (שני) מהמטות המשולבים של צבא קוריאה הדרומית (JCS). הנתון החדש מגיע בעקבות דו"ח שהגישה סוכנות הריגול של סיאול לחברי פרלמנט בשבוע שעבר, שאמר שלפחות 100 חיילים צפון קוריאנים נהרגו מאז שנכנסו ללחימה בדצמבר.
פיונגיאנג שלחה אלפי חיילים לתגבר את הצבא הרוסי, כולל לאזור הגבול קורסק, שם כבשו הכוחות האוקראינים שטח מוקדם יותר השנה. "באמצעות מקורות מידע ומודיעין שונים, אנו מעריכים כי חיילים צפון קוריאנים שהשתתפו לאחרונה בלחימה עם כוחות אוקראינים ספגו כ-1,100 נפגעים", נכתב בהצהרה של ה-JCS. "אנחנו מתעניינים במיוחד באפשרות של פריסת כוחות נוספים" של חיילים צפון קוריאנים כדי לסייע למאמץ המלחמתי של רוסיה, הוסיפו ה-JCS. לפי הדיווחים פיונגיאנג "מתכוננת לסיבוב או פריסה נוספת של חיילים", אמר ה-JCS.

המודיעין מציע גם כי קוריאה הצפונית החמושה בנשק גרעיני "מייצרת ומספקת מל"טים מתאבדים" לרוסיה כדי לסייע עוד יותר למוסקבה במאבקה נגד אוקראינה. הצפון סיפק גם "משגרי רקטות 240 מ"מ וארטילריה מתנייעת 170 מ"מ" לצבא הרוסי, אמר ה-JCS.
צבא קוריאה הדרומית ציין כי קוריאה הצפונית שואפת למודרניזציה של יכולות הלוחמה הקונבנציונליות שלה בהתבסס על ניסיון הלחימה במלחמת רוסיה-אוקראינה. "זה עלול להוביל לעלייה באיום הצבאי של הצפון כלפינו", נכתב. הממצאים האחרונים עולים בקנה אחד עם דו"ח של שירות הביון הלאומי, שהודיע למחוקקים כי "רוסיה עשויה להציע תמורה מתאימה" עבור התרומות הצבאיות של קוריאה הצפונית, כולל "מודרניזציה של כלי הנשק הקונבנציונליים של קוריאה הצפונית".
גדר גבול חדשה
קוריאה הצפונית ורוסיה חיזקו את קשריהן הצבאיים מאז הפלישה של מוסקבה לאוקראינה בפברואר 2022. הסכם הגנה משמעותי בין פיונגיאנג למוסקבה, שנחתם ביוני, נכנס לתוקף החודש. מומחים אומרים שמנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג און מעוניין לרכוש טכנולוגיה מתקדמת מרוסיה וכן שחייליו יזכו לניסיון קרבי.
פיונגיאנג ביקרה בחריפות ביום חמישי את מה שהיא כינתה "פרובוקציה פזיזה" של ארצות הברית ובעלות בריתה שחתמו על הצהרה משותפת המבקרת את תמיכתה של קוריאה הצפונית במלחמה של רוסיה באוקראינה, כולל את פריסת הכוחות.
קוריאה הדרומית ואוקראינה הודיעו בחודש שעבר כי יעמיקו את שיתוף הפעולה הביטחוני בתגובה ל"איום" הנשקף מהצבת כוחות צפון קוריאנים, אך לא הוזכרו משלוחי נשק אפשריים מסיאול לקייב. נשיא קוריאה הדרומית, יון סוק יאול, אמר מוקדם יותר בנובמבר כי סיאול "אינה פוסלת את האפשרות לספק נשק" לאוקראינה, מה שיסמן שינוי משמעותי במדיניות ארוכת השנים שלה, האוסרת מכירת נשק למדינות הנמצאות בסכסוך פעיל.
צבא קוריאה הצפונית בונה גדר חדשה המשתרעת על פני 40 ק"מ לאורך הגבול עם הדרום, תוך בדיקת גדרות התיל החשמליות עם מה שנראה כמו עיזים. תמונה שסופקה על ידי ה-JCS מראה חייל צפון קוריאני אוחז במה שנראה כמו עז מול גדרות תיל.

תהליך שיפור גדר הגבול של הצפון "נמשך שמונה חודשים בהשתתפות 10,000 חיילים מגויסים", אמר גורם צבאי לכתבים. אמצעי האבטחה המוגברים נועדו "למנוע עריקות של אזרחים וחיילים צפון קוריאנים דרומה", אמר ה-JCS בדו"ח.