ביום שלישי בערב, בשעה 18:03 בניו יורק, האו"ם פרסם פוסט בו כתב "חג מולד שמח לכל החוגגים" עבור 16.4 מיליון העוקבים שלו ברשתות החברתיות.
ארבע עשרה שעות וחמש דקות לאחר מכן, ביום רביעי בבוקר, החשבון הרשמי של האו"ם ציין שוב את החג הנוצרי, והפעם כתב "ממשפחת האו"ם שלנו, לשלכם – שולחים לכולם את ברכות העונה החמות ביותר שלנו. מאחלים לכל החוגגים חג מולד שמח ובריא".
למרות שחנוכה החל באותו התאריך הלועזי של חג המולד השנה, ב-25 בדצמבר, בחשבון הרשמי של האו"ם לא הוזכר החג היהודי.
בשנה שעברה הסיפור היה זהה, כאשר האו"ם איחל לנוצרים חג מולד שמח אך התעלם מחנוכה. סקירה של JNS מצאה כי מדובר בגישה רחבה יותר של הגוף העולמי, שמכיר לעתים קרובות בחגים של דתות אחרות – אך לא של יהודים.
המקרה הבודד ש-JNS מצאו בו האו"ם כן התייחס לחג יהודי, היה פסח, שחל בתוך חודש שכלל חגים אחרים – במקביל לרמדאן, חג הפסחא והחג הסיקי של Vaisakhi. אבל השנה הגוף העולמי התעלם מחנוכה – אפילו שהוא החל באותו יום בדיוק כמו חג המולד.
כאשר נשאל באוקטובר על היעדר התייחסות פומבית לחגים יהודיים, פרחאן האק, סגן דוברו של מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, אמר ל-JNS כי "ובכן… אה… אני באמת רוצה לעשות את זה. אה… אני רוצה… היום, מראש, לאחל לכל הקהילות היהודיות ברחבי העולם… שיהיה יום כיפור שמח ושליו". שלוש שעות לאחר ש-JNS פרסמה כתבה בנושא, המדיה החברתית של האו"ם פרסמה פוסט על החג בו כתבה: "אנו מאחלים לכל מי ששומר, יום כיפור מבורך ושליו".
וולקר טורק, הנציב העליון של האו"ם לזכויות אדם, איחל לעוקבים גם חג מולד שמח וגם חג חנוכה שמח השנה. יהודים שעובדים באו"ם אמרו ל-JNS שזה מקום קשה לעבוד בו כיהודי מאז 7 באוקטובר 2023.