מצרים ביצעה ניסוי ראשון בנתיב החדש של תעלת סואץ, באורך של 10 קילומטרים, שמטרתו להפחית את השפעת זרמי המים ולהגביר את כמות האוניות שיכולות לעבור בתעלה בזמן נתון. שתי אוניות עברו בנתיב החדש בשבת, כך נמסר מהרשות לתעלת סואץ.
ראש הרשות, אוסאמה רביע, ציין כי ההרחבה באזור הדרומי של התעלה "תחזק את הבטיחות הימית ותפחית את השפעות זרמי המים והרוחות על האוניות העוברות". בעבר, כלי שיט נתקעו בתעלה בעקבות רוחות חזקות וסופות חול. ב-2021, האונייה הענקית "אבר גיבן" נתקעה בתעלה וחסמה את הסחר במשך כמעט שבוע, תוך גרימת עיכובים שעלו מיליארדי דולרים. רביע הוסיף כי ההרחבה החדשה תאפשר לתעלה לקלוט 6 עד 8 אוניות נוספות ביום ותיפתח לאחר פרסום מפות ניווט חדשות.

ב-2015, מצרים השקיעה 8 מיליארד דולר בהרחבת התעלה וביצעה מאז מספר פרויקטים קטנים יותר. תעלת סואץ מהווה מקור חשוב למטבע זר עבור מצרים, שנמצאת במשבר כלכלי חמור. לפי קרן המטבע הבינלאומית, הכנסות התעלה צנחו בכ-70 אחוזים מאז השנה שעברה, בעקבות התקפות של המורדים החות'ים בתימן על ספינות בים האדום. לפני ההתקפות, שהובילו חברות ספנות לשנות נתיבים, היוותה התעלה כ-10 אחוזים מהסחר הימי העולמי.
