התינוקות של 13 נשים פיליפיניות שקיבלו חנינה ונשלחו מקמבודיה בחזרה למולדתן, לאחר שהורשעו ונכלאו בשל מעורבות בתוכנית פונדקאות אסורה, עשויים להיות מועמדים לאימוץ, כך הודיעה היום (ב') ממשלת הפיליפינים. עשר נשים הרות ושלוש נוספות עם תינוקות חזרו אתמול למנילה, בירת הפיליפינים, שלושה ימים לאחר שקיבלו חנינה ממלך קמבודיה, שהביאה לביטול עונשי המאסר שלהן, שנקצבו לארבע שנים.
"הממשלה הקמבודית לא מעוניינת שמכירת התינוקות לאלו שביצעו את העסקאות עם אזרחיותינו – תתממש", אמר תת-מזכיר המשפטים ניקולס פליקס טאי בראיון לטלוויזיה הממלכתית ביום שני. לדבריו של טאי, ממשלת קמבודיה מעוניינת שהאימהות או ממשלת הפיליפינים יישאו באחריות לגידול התינוקות. הוא הוסיף כי מנילה בודקת את "היכולת" של האימהות הפיליפיניות לגדל את ילדיהן בעצמן. "אם נגיע למסקנה שהן אינן מסוגלות לעשות זאת, אזי התינוקות עשויים להפוך לחוסים זמניים של המדינה, ונשקול אפשרויות עבורם, כמו אימוץ", אמר.
13 הנשים היו בין 24 האזרחים הזרים שנעצרו על ידי משטרת קמבודיה בספטמבר ונידונו למאסר ב-2 בדצמבר בגין ניסיון לסחר בבני אדם חוצה גבולות. שבע נשים פיליפיניות נוספות מבין ה-24, שלא היו בהריון, נשלחו חזרה לפיליפינים מוקדם יותר, כך אמר טאי.
בעוד שקמבודיה אסרה על פונדקאות מסחרית בשנת 2016, אין חוק שמסדיר את הנושא בפיליפינים, מה שמוביל לדבריה של מנילה ל"אזור אפור משפטי שחשוף לניצול". מקורות בקמבודיה אומרים כי זוגות, בעיקר מסין, היו מוכנים לשלם בין 40,000 ל-100,000 דולר לסוכני פונדקאות כדי למצוא אישה קמבודית שתישא את ילדם.
טאי ציין כי הנשים שקיבלו חנינה מקבלות כעת טיפול וייעוץ בבית מעבר לנפגעי סחר בבני אדם. בנוסף, הממשלה מנסה לשכנע אותן להעיד בתיקים פליליים פוטנציאליים נגד מגייסיהן, שאותם מנילה עדיין לא זיהתה, הוסיף.