סוריה מקווה ל"שיתופי פעולה אסטרטגיים" עם אוקראינה, כך אמר היום (ב') שר החוץ החדש שלה לעמיתו האוקראיני, זאת בזמן שקייב פועלת לחזק קשרים עם השליטים האסלאמיים החדשים בדמשק על רקע הירידה בהשפעה הרוסית במדינה. רוסיה, שהייתה בעלת ברית קרובה של הנשיא המודח בשאר אל-אסד, העניקה לו מקלט מדיני. מוסקבה ציינה כי היא נמצאת בקשר עם הממשל החדש בדמשק, כולל בנוגע לעתיד המתקנים הצבאיים הרוסיים בסוריה.
"יהיו שיתופי פעולה אסטרטגיים בינינו לבין אוקראינה ברמה הפוליטית, הכלכלית והחברתית, וכן שיתופי פעולה מדעיים", אמר שר החוץ הסורי החדש, אסעד חסן א-שיבאני, לעמיתו האוקראיני אנדריי סיביחה. "בוודאי שלעם הסורי ולעם האוקראיני יש את אותה חוויה ואת אותו סבל שסבלנו במשך 14 שנים", הוסיף, בהתייחסות למלחמת האזרחים האכזרית בסוריה בין 2011 ל-2024 ולפלישה הרוסית לשטח אוקראינה שהחלה בשנת 2022.

סיביחה, שפגש היום גם את השליט בפועל החדש של סוריה, אחמד א-שרע, (אל ג'ולאני), אמר כי אוקראינה תשלח משלוחי סיוע נוספים של מזון לסוריה, לאחר הגעת 20 משלוחים של קמח הצפויים ביום שלישי.
נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, הודיע ביום שישי האחרון על שליחת המנה הראשונה של סיוע מזון לסוריה הכוללת 500 טון של קמח חיטה כחלק מיוזמת הסיוע ההומניטרי של קייב "Grain from Ukraine" בשיתוף עם תוכנית המזון העולמית של האו"ם.
גם עם אוקראינה, וגם מפייסת את רוסיה
אוקראינה, יצרנית ויצואנית עולמית של דגנים ושמן, מייצאת באופן מסורתי חיטה ותירס למדינות במזרח התיכון, אך לא לסוריה, שבתקופת אסד ייבאה מזון מרוסיה.
אספקת החיטה הרוסית לסוריה הושעתה בשל אי-ודאות בנוגע לממשלה החדשה בדמשק ועיכובים בתשלומים, כך מסרו מקורות רוסים וסורים לרויטרס בתחילת דצמבר. רוסיה סיפקה חיטה לסוריה תוך שימוש בסידורים פיננסיים ולוגיסטיים מורכבים כדי לעקוף את הסנקציות המערביות שהוטלו הן על מוסקבה והן על דמשק.

הפלת אסד על ידי קבוצת האיסלאם הקיצונית "היאת תחריר א-שאם", בהנהגת אחמד א-שרע, העלתה ספקות בנוגע לעתיד הבסיסים הצבאיים הרוסיים בסוריה – בסיס האוויר חמיימים בלטקיה ומתקן הצי בטרטוס.
שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, אמר כי מעמד הבסיסים הצבאיים הרוסיים יהיה נושא למשא ומתן עם ההנהגה החדשה בדמשק.
א-שרע אמר החודש כי היחסים בין סוריה לרוסיה צריכים לשרת אינטרסים משותפים. בראיון שפורסם ביום ראשון, ציין כי לסוריה יש אינטרסים אסטרטגיים משותפים עם רוסיה, תוך נקיטת טון מפייס, אם כי לא פירט.