עיריית בני ברק תשלם 60 אלף ש"ח בנוסף ל-20 אלף ש"ח הוצאות משפטיות לאחר שהפסידה בתביעה שהגישה בחורה בת 27 בבית משפט השלום בת"א בטענה לאפליה.
על פי כתב התביעה "התובעת ביקשה בהזדמנויות שונות לשאול ספרים מהספריה העירונית. חלק מבקשותיה סורבו, בתואנה שהספרים המבוקשים הם "ספרים למבוגרים בלבד". בהמשך נמסר לתובעת שמכיוון שהיא אינה נשואה, הרי לא תוכל לשאול את הספרים השונים אותם ביקשה".
הספר הראשון שהספרנית סרבה להשאיל היה "חדר המתנה" העוסק בהתמודדות של זוגות הממתינים לילד בהליכי פוריות. הספר השני היה "הרים סביב לה", העוסק במפגש בין ארבעה צעירים שהגיעו מרחבי תבל לירושלים, והם מתמודדים עם הבעיות המעסיקות אותם בנושאי דיור, שידוכים ועוד.
בשני המקרים סירבה הספרנית להשאיל את הספר וטענה שזה מיועד "למבוגרים בלבד". והוסיפה, לאחר דין ודברים, שהספר מיועד לנשים נשואות בלבד, וכן כי המונח 'מבוגרים' מכוון לבני זוג נשואים. התובעת הוסיפה שהספרים ניתנים להשאלה לנשים נשואות, וכן לגרושות או אלמנות – אך לא ניתן להשאילו לרווקות.
בפסק הדין כתב השופט אביים ברקאי בין השאר כי "כאשר הגיע שלב תצהירי העדות הראשית והחקירות הנגדיות, התברר שאין לנתבעת (עיריית בני ברק") דבר. אין לנתבעת כללים; אין לנתבעת מערך בדיקה של ספרים בטרם הוגלו אלה לארון הספרים האסורים; לא הוצג שום רישום וידיעה באשר לאותם ספרים אסורים אשר מצאו דרכם לספריה העירונית אך חלילה מלהשאילם לכל ציבור הקוראים; בוודאי אין פרוטוקול בדיקה של בעלי מקצוע, או אפילו הדיוטות, אשר הפעילו שיקול דעת בטרם ההבחנה וההבדלה של התובעת ודומותיה מכלל הציבור".
בפסק הדין קבע השופט כי "התובעת בעניינינו הופלתה באופן גורף. הנתבעת סירבה להשאיל לה ספרים תוך הוקעתה בפועל בשל העובדה שלא נישאה לאיש"ולכן קבע השופט כי "יש לקבוע פיצוי ברף שבמתחם הגבוה בהוראות החוק לאיסור הפליה במוצרים ושירותים, ובסך של 60,000 ש"ח".
כמו כן קבע השופט כי עיריית בני ברק תישא בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך של 20,000 ש"ח.