מערך הסייבר ממליץ לנקוט במספר צעדים על מנת להישמר:
מרשת שופרסל נמסר: "בשעות האחרונות מופץ ברשתות החברתיות ובקבוצות הוואטסאפ לינק (קישור), כביכול מטעם שופרסל. לצערנו, עסקים חווים מעת לעת ניסיונות "פישינג" (דיוג), במסגרתם גורמים המתחזים לחברה מפרסמים מודעות לציבור הרחב ובאמצעותם מנסים לדלות פרטים אישיים. נדגיש כי לא מדובר בפנייה מטעם שופרסל. ככלל, אנו ממליצים לנקוט במשנה זהירות ולא למסור פרטים אישיים בפניות מסוג זה. החברה פועלת בשיתוף הגורמים המוסמכים להסרת הפרסומים".
זיהיתי את הסימנים, זה חשוד, איך מתמודדים?
אל תלחצו ואל תילחצו – ברוב המקרים של הודעות דיוג, אם לא הקלקת על הקישור או אם הקלקת ולא מילאת פרטים, אפשר להיות רגועים. במקום להקליק ישירות על הקישור, יש מה לעשות:
בדיקה באתר הרשמי – במקום ללחוץ ישירות על הקישור שנשלח, כדאי לבדוק באתר הרשמי של הארגון או החברה באמצעות גלישה מהדפדפן או מחיפוש בגוגל. אם יש איזור אישי באותו אתר, אפשר לבדוק שם האם אכן יש בעיה או דרישה מסוימת כפי שאולי מנסים בהודעת הדיוג לטעון.
חיפוש אזהרה להודעת הדיוג – באתר הרשמי של הארגון או ברשתות החברתיות הרשמיות שלו מופיעה לעיתים אזהרה מהודעת הדיוג המתחזה לארגון. כמו כן, ברשתות החברתיות שלנו לעיתים מופיעות אזהרות ממתקפות דיוג רחבות.
בדיקה עם מערך הסייבר הלאומי – בחיוג ישיר 119 למרכז המבצעי של מערך הסייבר הלאומי, יכול כל אזרח וארגון לדווח, להתייעץ ולקבל סיוע ראשוני. זה חינם, זה פשוט וזה עובד 24/7.
הצלבת מידע קצרה – אם למשל התקבלה הודעה על תשלום על חבילה שהוזמנה, מומלץ להצליב את מספר ההזמנה שמופיע בהודעה, עם אישור ההזמנה שהתקבל בעת הרכישה.
מחיקת ההודעה – אם הסימנים נראים חשודים ובדיקה קצרה שלכם מעלה שמדובר בהודעה מתחזה, מומלץ
לדווח עליה למערך הסייבר בחיוג 119 או בדוא"ל, למחוק אותה ולחסום את המספר או כתובת השולח.