בעוד שעות ספורות, שנת 2024 תחלוף מעלינו ותשאיר מקום לשנה אזרחית חדשה. דף לבן ואופטימי עבור רוב האנושות, אבל לא עבור מדינת ישראל שעדיין בעיצומה של מלחמה קיומית, עם מספר חזיתות פתוחות ומאה חטופים שמוחזקים מזה שנה ושלושה חודשים בשבי החמאס. בצל טבח השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל שפרצה בעקבותיה, אין ספק כי, בדומה לשנה שקדמה לה, גם ב־2024 ישראל לא ירדה לרגע מהכותרות הבינלאומיות, כשמבטם של כל גופי התקשורת בעולם מופנים אל המזרח התיכון בכלל ואל המדינה היהודית הקטנה בפרט. לקראת תחילתה של שנת 2025, ריכזנו עבורכם את האירועים הבולטים ביותר שנגעו בישראל, אך העסיקו את דעת הקהל העולמית כולה.
כדי להבין עד כמה ישראל עוררה עניין בשנה שהגיעה לסיומה, מספיק להיכנס לגוגל טרנדס ולהתרשם. למי שלא מכיר את הפלטפורמה, מדובר בשירות שניתן על ידי גוגל עצמה, לחיפוש ומעקב אחר טרנדים באינטרנט באמצעות גרפים שמציגים את שכיחות ביטויים שונים שגולשים רבים חיפשו. אם נרשום "ישראל", נגלה מהר מאוד כי היא אחת המילים המחופשות ביותר בעולם בשנה האחרונה על ידי הגולשים. פעמיים יותר מ"איראן", 5 פעמים יותר מ"פלסטין", 6 פעמים יותר מ"עזה" ו־10 פעמים יותר מ"חמאס". לצורך ההשוואה, על כל שני גולשים שחיפשו את המילה "טראמפ", גולש אחד חיפש את המילה "ישראל". או במילים אחרות, "ישראל" ו"טיילור סוויפט" זכו לאותה כמות של חיפושים בגוגל. בהחלט נתון מרשים.

לפי גוגל טרנדס, המדינה שבה הגולשים חיפשו את המילה "ישראל" הכי הרבה היא, כמובן, ישראל עצמה. אחריה, בעשירייה הפותחת, המילה "ישראל" הייתה הכי פופולרית בפלסטין (מעניין לדעת כיצד גוגל טרנדס מגדירה את פלסטין ואיפה היא ממקמת אותה על המפה), בלבנון, בקניה, באוגנדה, בטנזניה, בקטאר, בניגריה, באיחוד האמירויות ובסינגפור. הגרף "מידת העניין לאורך זמן" שמוצג בגוגל טרנדס עוד מראה מתי בשנה האחרונה המילה "ישראל" זכתה לפיק של חיפושים. במהלך 2024, ניתן לזהות שני שיאים מובהקים שמתכתבים עם שני אירועים בהחלט מכוננים של מלחמת חרבות ברזל, ועוד כמה תאריכים שבהם ניתן לראות מגמה כזו שמעידה על עניין שראוי לציון.
השיא הגדול של השנה, היום שבו המילה "ישראל" זכתה למספר הגבוה ביותר של חיפושים בכל רחבי העולם, הוא ה־14 באפריל: היום שבו האיראנים תקפו לראשונה את ישראל. כזכור, מלבד התקדים ההיסטורי, ישראל עוררה עניין רב באותה התקיפה מפני שהצליחה ליירט 99% מתוך 300 הטילים הבליסטיים והכטב"מים שיורו על ידי משטר האייתולות. התאריך השני שמהווה שיא של חיפושים ב־2024 הוא ה־29 בספטמבר. יומיים לפני כן, ב־27 בספטמבר, ישראל יצאה למבצע "סדר חדש" שבמסגרתו חסן נסראללה, מנהיג ארגון הטרור חיזבאללה שבלבנון, חוסל בתוך המפקדה ששכנה ברובע הדאחייה בביירות. הפעולה המדוברת בוצעה כחלק ממבצע חיצי הצפון בחזית הצפונית במלחמת חרבות ברזל.

כאמור, נרשמו גם שיאים קטנים יותר בתאריכים אחרים. ב־6 במאי, לדוגמה, היום שבו פרסם דובר צה"ל כי כוחות צה"ל פועלים באופן ממוקד כנגד מטרות של ארגון הטרור חמאס במזרח רפיח. ושוב ב־26 במאי, כשהחל הקמפיין הוויראלי "כל העיניים על רפיח". למי שלשמחתו כבר הספיק לשכוח, תמונה שנוצרה על ידי בינה מלאכותית נגד הפעולה הצבאית בלב הרצועה, שותפה עשרות מיליוני פעמים ברשתות החברתיות בין היתר על ידי משפיענים עם מאות אלפי עוקבים – מה שגרם לנזק תדמיתי גדול מאוד למדינה היהודית. פיק נוסף נרשם ב־10 באוגוסט, כאשר כוחות צה"ל הפציצו בית ספר עזתי ששימש כבסיס לחמאס. ארגון הטרור דיווח על 100 ילדים הרוגים, אך דובר צה"ל הכחיש וטען כי רק 20 מחבלים חוסלו במסגרת התקיפה.
למי שפספס, מלבד התקיפה האיראנית שזכתה לסיקור רחב ביותר, ישראל עוררה עניין בעולם אך ורק כאשר תקפה ולא הותקפה. כמובן שלא פגיעת הרקטה במג'דל שמס שגרמה למותם של 12 ילדים ובני נוער דרוזים, ולא חילוץ גופותיהם של הרש גולדברג פולין, עדן ירושלמי, אורי דנינו, אלכס לובנוב, כרמל גת ואלמוג סרוסי ז"ל שנרצחו בדם קר על ידי המחבלים במנהרות הטרור, זכו לתשומת הלב של הגולשים הסקרנים. נתוני גוגל טרנדס מוכיחים פעם נוספת כי הפופולריות של ישראל קשורה באופן מובהק לדמוניזציה שלה בתקשורת העולמית. למעשה, באופן אבסורדי לחלוטין, חיפוש המילה "ישראל" בגוגל לא באמת מעידה על התעניינת בגורלה של מדינת היהודים, אלא על דאגה כנה לכל מי שמאיים על קיומה. אנטישמיות וירטואלית של ממש.