צה"ל הסיר את האיום העיקרי שנשקף מסוריה בשורת פעולות בחודשים האחרונים, כולל השמדת הצבא של דמשק אחרי נפילת משטרו של בשאר-אלסד ("חץ הבשן"). נוסף על כך הותר הערב (ה') לפרסום כי ישראל אחראית למבצע נוסף, "רבות הדרכים" שמו, שהתבצע בספטמבר ובמסגרתו הושמד מתקן ייצור טילים מדויקים תת-קרקעי במערב סוריה. פעולות אלה, סבורים בצה"ל, גרמו לכך שבסוריה אין כבר יכולת ייצור אמצעי לחימה אסטרטגים, ומעט מאוד יכולות ייצור נשק בכלל.
ישראל למעשה לוקחת אחריות רשמית על המבצע במסיאף בספטמבר, עיירה באמצע הדרך בין חמאה לעיר החוף טרטוס, שעד כה דווח עליו רק בתקשורת הזרה. במבצע פשטו לוחמי יחידת העילית שלדג על המתקן הסודי "סרס", שנבנה בארבע השנים האחרונות בעומק של שבעים עד 130 מטר מתחת לפני האדמה. כזכור, אתמול פרסמנו פרטים רבים מהאירוע, לאחר שהצנזורה הסירה חלק מהאיפול, והערב צה"ל מפרסם פרטים רבים נוספים.
ראשית הקמת המתקן ב-2017, אחרי שורת תקיפות ישראליות בסוריה, כשבאיראן התגבשה הבנה שכדי לעמוד בפני חיל האוויר יש להוריד מתחת לפני הקרקע את תשתיות ייצור הנשק במדינה. מתחם סרס, שהקמתו נעשתה בשיתוף פעולה עם הממשל בדמשק, היה תוצאת התפיסה הזו, והוא כלל פסי ייצור מתקדמים לבניית טילים מדויקים ורקטות ארוכות טווח. לקוחות המפעל הזה היו חיזבאללה, המיליציות השיעיות באזור, צבא סוריה ואיראן עצמה, והיעד היה ייצור של 100-300 טילים בשנה. הרכבת הטילים בסוריה עצמה נועדה להקל על העברת הטילים מאיראן לאזור, ולהימנע מחלק מהנקודות שבהן יכולה ישראל לסכל את העברות הנשק.

אגף המודיעין של צה"ל עקב אחרי המיזם מראשיתו, זיהה את הציוד שהגיע אליו ואת ייעודו, ומודיעין שהתקבל בשנה האחרונה אותת שהוא צפוי להפוך למבצעי בקרוב. מכיוון שמדובר במתקן מתחת לפני האדמה הוחלט לא להסתפק בתקיפה מהאוויר, ועל הפעולה הקרקעית הופקדה יחידת שלדג. היא אושרה בדרגים הבכירים ביותר בצבא ובממשלה, כולל ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון דאז, יואב גלנט. גורם ביטחוני בכיר העיד כי מדובר ב"אחת הפעולות הכי נועזות שלנו אי פעם, ברמה של מבצע אנטבה".
בלילה שבין 8 ל-9 בספטמבר הגיעו מאה לוחמי שלדג ליעד, וכמה דקות קודם לכן פתח צה"ל במתקפה נרחבת מהאוויר ומהים בחלקים שונים של סוריה, כדי להסיח את דעתם של הכוחות הסוריים. מטוסי קרב תקפו את האתר מהאוויר וחיסלו את מרבית השומרים שהופקדו עליו, וכוחות אחרים חסמו צירי גישה למתקן. הכוחות שנחתו במקום חיסלו את יתר השומרים.

הכוחות שהגיעו לאתר פרצו את הדלתות למתחם התת-קרקעי בעזרת אמצעים מיוחדים תוך פחות משעה, ובהמשך נעזרו במלגזות כדי לפתח את יתר הכניסות במתקן. הלוחמים העידו כי המידע המודיעיני שקיבלו היה כה מדויק, עד שקודם לפריצה ידעו לאתר כל פריט ואמצעי. הם פעלו כשלוש שעות במקום ללא הפרעה, מיפו את המתקן, פוצצו בעזרת מאות קילוגרמים של חומרי נפץ את מתקני הייצור של הטילים – מערבלים פלנטריים לדלק, ראשי קרב, מנועים ועוד – ובסופו של דבר השתמשו כמעט בטון חומר נפץ.
הפעילות שביצע צה"ל להרחקת הסורים נשאה פרי, ומאות חיילים סורים הגיעו לאתר רק כשעה אחרי עזיבת הכוחות הישראליים. חיילי שלדג החרימו מסמכים ומחשבים, שהוכיחו לאחר חקירה מתמשכת כי האתר אכן עמד לפני הפעלתו בקצב מלא.

בסך הכול השתתפו במבצע כ-120 לוחמי שלדג, יחידה 660 וצוותי אוויר, שבעים כלי טיס – כולל מסוקי יסעור, מסוקי קרב, מטוסי קרב, מטוסי תדלוק ומודיעין, וכן חמישה כטב"מים. עשרות חמושים חוסלו במבצע, ובקרב חיילי צה"ל לא היו נפגעים.