חברות התעופה בנפאל השעו את טיסות המסוקים לאזור האוורסט בעקבות איומים מצד מקומיים זועמים על הנזק הסביבתי ואובדן ההכנסות ממטיילים, כך מסרו היום (ב') גורמים בתעופה. מסוקים מהווים אמצעי תחבורה חשוב והכרחי לחילוץ חירום באזורים מרוחקים רבים בנפאל, שלרוב אינם נגישים בדרכים. עם זאת, השימוש במסוקים לצורך הובלת מטפסי הרים ותיירים מעל שטחי סגרמאתה, הפארק הלאומי שבו נמצא הר האוורסט, הולך וגובר.
עבור אלה שיכולים להרשות לעצמם את העלות של כ-1,000 דולר, מסוקים מקצרים את מסע ההליכה של שבועיים למחנה הבסיס של האוורסט ליום אחד בלבד – מה שפוגע במקור פרנסה מרכזי לנפאלים המספקים תמיכה למטיילים המבצעים את המסע הארוך ברגל.

איגוד מפעילי התעופה של נפאל השעה את כל טיסות המסוקים לאזור ביום ראשון בשל "אתגרי ביטחון". האיגוד ציין כי צעירים מקומיים הציבו באתרי הנחיתה מחסומים עשויים דגלים ואיימו על טייסים שינחתו.
"לאחר שהמקומיים איימו, השעינו את כל טיסות המסוקים לאזור האוורסט עד שהממשלה תספק ערבויות לביטחון טייסי המסוקים ותקים נקודת נחיתה נפרדת למצבי חירום", אמר פראטאפ ג'ונג פאנדי, סגן נשיא ראשון של האיגוד, ל-AFP. השעיית הטיסות באה לאחר ויכוחים הולכים ומחמירים בין רשויות התעופה, חברות מסחריות ובעלי תפקידים מקומיים.

יותר מ-50,000 תיירים מבקרים באזור האוורסט מדי שנה, בעיקר בטיסות מטוס או מסוק. לדברי האיגוד, באזור האוורסט מתקיימות בחורף כ-15 טיסות מסוק ביום, ומספר זה עשוי לעלות בקיץ ל-60 ביום. הפארק הלאומי סגרמאתה פרסם בדצמבר הודעה על איסור טיסות מסחריות למטרות תצפית החל מינואר, מה שעורר עימות עם גורמי תעופה.
"באופן גאולוגי, זהו אזור רגיש מאוד, והטיסות המרובות של המסוקים פוגעות בסביבה", אמרה סושמה ראנה, קצינת השימור של הפארק, ל-AFP בדצמבר, לאחר ההכרזה על האיסור. "גם העסקים המקומיים מפסידים, משום שהמטיילים נלקחים מיד בטיסות במקום להישאר באזור," הוסיפה.

גורמים רשמיים מקומיים מסרו כי ההשעיה הוכרזה בזמן שהדיונים עודם מתנהלים. "אנחנו מתכוונים לערוך שיחות כדי לפתור את הסוגיה"ף אמר לקסמן אדיקרי, פקיד מקומי.