ביוזמת סיעת "המחנה הממלכתי" התקיים הבוקר (ה') דיון מיוחד בכנסת בנושא "ברית המשרתים" ברקע ההחלטה לקדם את חוק פטור מגיוס. הדיון התקיים ביוזמת סיעת המחנה הממלכתי, והגיעו אליו פוליטיקאים מימין ומשמאל, בהם: יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ, ח"כ גדי איזנקוט והשר יצחק וסרלאוף (עוצמה יהודית).
בדיון השתתף גם חבר הכנסת אלי דלל מהליכוד, שנמנה בין הקולות בליכוד שמתנגדים לחוק הגיוס המסתמן, דלל אמר בדיון כי לא צריך חוק גיוס, כיוון יש חוק קיים היום שמחייב את הצבא לגייס את כולם, ואותו צריך להתחיל לאכוף. לדבריו, אם כבר מעבירים חוק גיוס, עליו לכלול את רוב הציבור החרדי למעט מכסה של לומדי תורה. דלל הוסיף שהוא סומך על יו״ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת יולי אדלשטיין שלא יעביר אותו "לא טוב" כלשונו.
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ אמר: ״הצורך בשירות לכולם לא נולד בשבעה באוקטובר. גדי ואני עמלים על הנושא הרבה לפני כן, אבל הצורך הזה הפך עכשיו מחשוב – לדחוף. המצב שבו מעטים כל כך, תורמים הרבה כל כך, ולעומתם רבים כל כך לא משרתים כלל – לא יכול להימשך. זה לא עניין רק של הטבות שנכון וחובה לתת למי שמשרת. זה עניין של חיים ולעיתים, גם מוות. שירות העם והמדינה הוא לא נטל – הוא זכות, זכות של כל העם".
לדברי גנץ "מה שעומד על הפרק היום זה לא חוק גיוס, אלא עצם קיומנו. וזה מעל לכל שיקול פוליטי. אני שומע כל הזמן את הטענה, שכדי להקים ממשלה היינו מוכנים לוותר על הגיוס יותר מהממשלה הנוכחית -והתשובה היא: שלא נכון. היו כאלו שבדקו, וזו התשובה שהם קיבלו, וזו גם התשובה שיקבלו בעתיד. אנחנו מחויבים לאפשר לכל אחד לשמור על אמונותיו בצבא, אבל קודם כל מחויבים לשמור על מדינת ישראל. ומי שתורם ומשרת, מקיים מצווה גדולה. החוק שמבקש להביא שר הביטחון – הוא ישראבלוף ולפנינו ימים של מאבק פרלמנטרי וציבורי. לצערי, יש כוונה להביא חוק רע, שיקרע את החברה ויפגע בביטחון, ואנחנו נעשה הכל כדי לא לאכזב את הלוחמים בשדה הקרב, את משרתי המילואים ואת החברה הישראלית כולה".
חבר הכנסת גדי איזנקוט, מיוזמי הדיון הוסיף כי "האירוע של השבעה באוקטובר הוא תזכורת לכולם לחובה לתקן את אותה תאונה ערכית היסטורית, בה בהסכם קואליציוני נותנים פטור למגזר ומשחררים את הפרט מהחובה הבסיסית שלו כלפי המדינה. אותו הפטור שהלך והתרחב, הביא למציאות בלתי נסבלת שהיום חלק משמעותי בחברה הישראלית לא לוקח חלק בהגנת המדינה".
איזנקוט הוסיף כי "מה שנדרש פה זה תיקון בסדר גודל היסטורי, נדרשת מנהיגות. אני מקווה שבעוד שנים נראה את שנת 2024 כהתחלת תיקון. זה יקח זמן, זה מחייב מנהיגות, מחייב צעדים לא פשוטים וברור לגמרי שאם יעבור חוק גיוס בלי סנקציות אישיות ובלי שילוב של דרישת מנהיגות מההנהגה החרדית והפוליטית, לא יהיה שינוי, וזה יביא לקו שבר בחברה הישראלית בנושא שמאחד אחוזים ניכרים בחברה הישראלית, בחובה המשותפת להגן על המדינה".