איחוד האמירויות הערביות דן עם ישראל וארצות הברית על השתתפות בניהול זמני של עזה שלאחר המלחמה, עד שהרשות הפלסטינית תוכל לקחת אחריות, לאחר שתעבור "רפורמות משמעותיות", כך על פי אנשים המעורבים בשיחות.
השיחות מאחורי הקלעים, עליהן דיווחה רויטרס לראשונה, כללו את האפשרות שאיחוד האמירויות וארצות הברית, יחד עם מדינות נוספות, יפקחו זמנית על ניהול, ביטחון ושיקום רצועת עזה לאחר נסיגת צה"ל ועד שממשל פלסטיני יוכל לשלוט בה, אמרו לרויטרס תריסר דיפלומטים זרים ופקידי ממשל מערביים.
לאחר יותר משנה של מלחמה, ישראל לא הציגה באופן פומבי תוכנית מסודרת ל"יום שאחרי" ברצועת עזה, והקהילה הבינלאומית מתקשה לגבש תוכנית בת-קיימא, אמרו המקורות, שביקשו להישאר בעילום שם בשל אופי השיחות הפרטיות. הדיפלומטים והפקידים הדגישו כי הרעיונות שעלו בשיחות עם איחוד האמירויות עוד לא התגבשו לכדי תוכנית כתובה או רשמית ולא אומצו על ידי אף ממשלה.
בשיחות מאחורי הקלעים, באמירויות מקדמים את הרעיון שהרשות הפלסטינית תנהל את עזה, יו"ש ומזרח ירושלים במסגרת מדינה פלסטינית עצמאית, אך רק לאחר שתעבור רפורמה משמעותית, כך לפי המקורות. זהו דבר שישראל מתנגדת לו באופן פומבי.
"איחוד האמירויות לא תשתתף בשום תוכנית שלא תכלול רפורמות משמעותיות ברשות הפלסטינית, העצמתה וגיבוש מפת דרכים ברורה להקמת מדינה פלסטינית", אמר גורם רשמי באיחוד האמירויות בתגובה לשאלות על השיחות. "אלמנטים אלה – שנעדרים כיום – חיוניים להצלחת כל תוכנית לעזה לאחר המלחמה".

הרשות הפלסטינית הוקמה לפני שלושה עשורים במסגרת הסכמי אוסלו 1993-1995 שנחתמו בין ישראל לפלסטינים, והוענקה לה סמכות מוגבלת ביהודה, בשומרון ובעזה. היא עדיין מפעילה שליטה חלקית ביו"ש, אך גורשה מעזה בשנת 2007 על ידי חמאס.
דובר מחלקת המדינה של ארה"ב אמר לרויטרס כי התקיימו שיחות עם מספר שותפות, כולל איחוד האמירויות, על אפשרויות לניהול, ביטחון ושיקום עזה, וכי שותפות שונות העלו הצעות, תוכניות ורעיונות טיוטה. "אלו היו דיונים מתמשכים ואנו מחפשים את הדרך הטובה ביותר קדימה," אמר הדובר.
משרד ראש הממשלה סירב להגיב לסיפור זה. הרשות הפלסטינית לא הגיבה לשאלות רויטרס.
בנוסף לרפורמות ברשות הפלסטינית, ארבעה דיפלומטים ופקידים מערביים אמרו כי גורמים מאיחוד האמירויות הציעו שימוש בספקי ביטחון פרטיים כחלק מ"כוח שמירת השלום" בעזה לאחר המלחמה. מקורות אחרים אישרו שנמסר להם מידע על ההצעות של איחוד האמירויות, שכללו אפשרות לשימוש בכוחות כאלה.

לדברי הדיפלומטים והפקידים המערביים, כל פריסה של ספקי ביטחון פרטיים תעורר דאגות בקרב מדינות מערביות. גורמי ביטחון פרטיים, ששכרו ממשלות שונות, הואשמו בעבר בעינויים, הפרות זכויות אדם ושימוש בכוח מופרז, כולל בעיראק ואפגניסטן.
הגורם מאיחוד האמירויות לא הגיב לשאלות על השימוש בספקי ביטחון.
שיקום עזה, כולל המוסדות הפוליטיים שלה, צפוי להימשך שנים ולעלות עשרות מיליארדי דולרים, וידרוש תמיכה בינלאומית משמעותית, לאחר 15 חודשי לחימה של ישראל.
כמו ישראל, איחוד אמירויות מתנגדת לחמאס, שהוגדרה כארגון טרור על ידי ארה"ב, ושפתחה במתקפה על ישראל שהביאה לפרוץ המלחמה.
אבו דאבי רואה בחמאס ובקבוצות איסלאמיות אחרות גורמים מערערים. גורמים באיחוד האמירויות הביעו גם דאגה מהשפעת המלחמה על היציבות במזרח התיכון ועל המאמצים לשילוב אזורי ופיתוח כלכלי.

רפורמה ברשות הפלסטינית
מדינת המפרץ הצהירה כי תשלח חיילים למשימה רב-לאומית בעזה לאחר המלחמה רק בהזמנת הרשות הפלסטינית ובמעורבות של ארצות הברית.
עם זאת, נתניהו הביע התנגדות לכך שהרשות הפלסטינית במתכונתה הנוכחית תנהל את עזה. הוא נימק את עמדתו בטענותיו ארוכות השנים נגד תכני הלימודים של הרשות שמעודדים שנאה כלפי ישראל, ונגד מדיניותה של הרשות להעניק משכורות למשפחות של פלסטינים הכלואים בישראל.
איחוד האמירויות קרא למינוי ראש ממשלה חדש להנהגת הרשות הפלסטינית. דיפלומטים ופקידים ציינו כי גורמים מאיחוד האמירויות מתחו ביקורת תכופה במהלך השיחות הסגורות על הרשות הפלסטינית, אותה תיארו כמושחתת וחסרת יכולת, אך לא סיפקו פרטים נוספים.
גורמים מאיחוד האמירויות הזכירו את ראש הממשלה לשעבר, סלאם פיאד, בכיר לשעבר בבנק העולמי שלמד בארצות הברית, כדמות שיכולה להיות ראויה להנהיג רשות פלסטינית מחודשת, כך לדברי הדיפלומטים והפקידים. פיאד כיהן כראש ממשלה בין השנים 2007 ל-2013, עד שהתפטר בעקבות חילוקי דעות עם הנשיא מחמוד עבאס, שממשיך לכהן בתפקידו. מפיאד לא נמסרה תגובה.