ממשל ביידן הודיע על מדיניות חדשה לייצוא של שבבי מחשב מתקדמים המשמשים לפיתוח בינה מלאכותית, על פי הטענה – בניסיון לאזן בין חששות ביטחוניים בנוגע לטכנולוגיה ובין האינטרסים הכלכליים של היצרנים ושל מדינות אחרות.
למעשה, ארה"ב מגבילה את ייצוא השבבים הללו ומחלקת את המדינות שיכולות לרכוש אותן לכמה קטגוריות – אחת, שבה בעלות הברית הקרובות לארה"ב, לא תיפגע, אחת שייצוא למדינות בה ייאסר כליל וקטגוריה אמצעית – של מדינות שאפשרותן לרכוש את השבבים תוגבל אך לא לגמרי. התקנות החדשות יגבילו את יכולותיהן של חברות ישראליות לרכוש שבבים, וכן את יכולותיהן של התעשיות הביטחוניות הגדולות בישראל.
שרת המסחר בממשל ביידן, ג’ינה ריימונדו, אמרה בשיחת ועידה עם עיתונאים לקראת הצגת המדיניות ש"קריטי לשמור על ההובלה של אמריקה בבינה מלאכותית ובפיתוח שבבי מחשב הקשורים לבינה מלאכותית". הטכנולוגיה המתקדמת של בינה מלאכותית מתפתחת במהירות, ומאפשרת למחשבים לכתוב ספרים, להשיג פריצות דרך במחקר מדעי, לאפשר אוטומציה בנהיגה ולייצר מגוון שינויים אחרים שעשויים לעצב מחדש את הכלכלה ואת צורות הלחימה. "ככל שהבינה המלאכותית הופכת לעוצמתית יותר, כך גובר הסיכון לביטחון הלאומי שלנו", אמרה ריימונדו. המדיניות "נועדה להגן על טכנולוגיית ה-AI המתקדמת ביותר, ולהבטיח שהיא לא תגיע לידיים של אויבינו, אך במקביל לאפשר הפצה רחבה ושיתוף של היתרונות עם מדינות שותפות".
היועץ לביטחון לאומי של הבית הלבן, ג’ייק סאליבן, הדגיש שהמדיניות תבטיח שההיבטים המתקדמים ביותר של הבינה המלאכותית יפותחו בארצות הברית ועם בעלות בריתה הקרובות ביותר, במקום שעלולים להוציא אותם לחו”ל – כפי שקרה בתחומי הסוללות ואנרגיות מתחדשות.
חברת אנבידיה, יצרנית השבבים הגדולה בעולם, שמספקת כ-85% מכלל שבבי ה-AI הקיימים, פרסמה תגובה חריפה לתקנות, לפיהן "הקידמה העולמית נמצאת בסכנה. חוק ה-AI Diffusion הוא חסר תקדים ומוטעה והוא מאיים לפגוע בחדשנות ובצמיחה הכלכלית ברחבי העולם".
עוד נאמר בהודעה כי "בימיו האחרונים בתפקיד מבקש ממשל ביידן לערער על הובלתה של אמריקה עם רגולציה סבוכה באורך של יותר מ-200 עמודים, שנכתבה בחשאי וללא ביקורת חקיקתית נאותה. החקיקה הגורפת הזו תטיל שליטה בירוקרטית על האופן שבו שבבים, מחשבים, מערכות ואפילו תוכנה, מפותחים ומשווקים ברחבי העולם. על ידי הניסיון לתקן את תוצאות השוק ולחנוק את התחרות – נשמת אפה של החדשנות – החוק החדש של ממשל ביידן מאיים לבזבז את היתרון הטכנולוגי של אמריקה, שהושג בעמל רב".
הוא הוסיף כי "החוקים החדשים ישלטו בטכנולוגיה ברחבי העולם, כולל טכנולוגיה שזמינה כבר היום. במקום להפחית כל איום, חוקי ביידן החדשים רק יחלישו את התחרותיות הגלובלית של אמריקה, ויפגעו בחדשנות ששמרה על ההובלה של ארה"ב".