שר המשפטים לוין שיגר הצהריים (ב') לשופט יצחק עמית, המועמד לכהונת נשיא בית המשפט העליון, מכתב שכותרתו "קבלת התייחסות מפורטת לטענות בדבר פעולה בניגוד עניינים, הסתרת מידע או אי מסירת מידע ואי דיווח". במתכבו מתייחס לוין לשורת טענות שעלו נגד השופט עמית אודות פעולה בניגוד עניינים, ובראשן הפרסום בנושא הבוקר בעיתון "ידיעות אחרונות".
כזכור, על פי הפרסום של העיתונאי נטעאל בנדל, ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון והנשיא המיועד, השופט יצחק עמית, היה צד לשורה של הליכים משפטיים בשנים האחרונות, אך לא דיווח על כך כנדרש. מהתחקיר עולה עוד כי מרבית ההליכים להם היה השופט עמית צד, נוהלו כך שהשם המופיע בכתבי בית המשפט הוא יצחק גולדפריינד, שם נעוריו של השופט לפני שעוברת לעמית.
ההליכים, פליליים ואזרחיים, נסובו סביב דירת מגורים בתל אביב שירשו עמית ואחיו, דב גולדפריינד, מהוריהם. השופט עמית לא ניהל את ההליכים בעצמו, אך היה מודע לפחות במידה מסוימת לעצם קיומם. על אף זאת לא טרח השופט לברר את הפרטים ולא דאג להימנע מהימצאות בניגוד עניינים.
כך למשל, גם לאחר שעיריית תל אביב הגישה כתב אישום נגד כל בעלי הנכסים בבניין, ובהמשך ביטלה אישום נגד השופט עמית בלבד מתוך כלל הנאשמים שהיו קשורים בו (ההליך היחיד מבין ההליכים המדוברים בו הופיע שמו העדכני של השופט), לא נמנע השופט עמית מלדון בהליכים שהעירייה צד להם. השופט עמית אף לא נמנע מלדון בעניינים בהם בעלי דין שהופיעו בפניו יוצגו על ידי אותם עורכי דין שייצגו בהליכים בנוגע לדירה אותו ואת אחיו. משרד עורכי הדין שייצג את האחים לא הוסף לרשימת המניעויות של השופט, ופרקליטים מהמשרד הופיעו בפניו. הליכים שלהם היה השופט עמית צד אף לא הובאו בפני נשיא בית המשפט העליון על מנת שיקבע בפני איזה בית משפט יתבררו, ככל הנראה משום שהשופט הופיע בכתבי בית הדין שלא בשם בו הוא משתמש ברגיל, כך שזהותו למעשה הוסתרה, הן מהשופטים והן מבעלי הדין שכנגד.

בפתח המכתב לשופט עמית ציין השר לוין, "להווה ידוע כי כב' הגיש את מועמדתו לתפקיד נשיא בית המשפט העליון. אין צורך להכביר מילים על חשיבות התפקיד. מדובר בסמל שלטון, במי שעומד בראש הרשות השופטת ובמי שמחזיק בסמכויות רבות ואף חבר בוועדה לבחירת שופטים. נוכח מעמדו של התפקיד ומהותו, מובן כי על הוועדה לבחירת שופטים לקיים בירור מעמיק באשר לכל תלונה, טענה או השגה המוגשת בעניינו של מועמד".
לדברי השר לוין, מאז החלו הדיונים בוועדה בעניין מינוי נשיא לבית המשפט העליון, התקבלו בוועדה הסתייגויות המעלות טענות חמורות באשר לשלושה עשר מקרים בהם ישבת בדין. לפי הטענות שהועלו, ישיבתך בדין הייתה תוך ניגוד עניינים וללא קיום גילוי נאות. לטענות אלה השבת בתשובה כללית ללא התייחסות פרטנית ביחס לכל אחד מהמקרים, תוך הימנעות מהבהרת העובדות וההתייחסות המשפטית הרלוונטית".
עוד הזכיר לוין כי "נוסף לאמור לעיל, התפרסמה היום בעיתון ידיעות אחרונות כתבה מאת הכתב נטעאל בנדל, במסגרתה עלו טענות חמורות נוספות מגובות במסמכים, באשר למספר מקרים ביחס אליהם נטען כי לא קיימת את חובת הדיווח המוטלת עליך וכן דנת בתיקים במצב שמהווה לכאורה ניגוד עניינים".
"הטענות האמורות, ככל שיתברר כי הינן מוצדקות, מקימות עילה להעמדה לדין משמעתי ובכלל זה בגין הפרה לכאורה של כללי האתיקה. לאור זאת, קיימת חובה להניח בפני הוועדה לבחירת שופטים את מלוא התשתית העובדתית והמשפטית הרלוונטית, תוך מתן הסבר מפורט ביחס לכל מקרה ומקרה. אציין, כי עצם העובדה שהעניינים נשוא הכתבה לא הובאו מבעוד מועד לידיעת הוועדה היא כשלעצמה עניין חמור על פניו", תקף שר המשפטים.
בסיום המכתב הבהיר לוין כי הוא דורש מעמית להעביר את תגובתו המפורטת לכלל הטענות, באופן מיידי, "אשר על כן, אודה בעד התייחסותך המפורטת לכל המקרים שנסקרו בכתבה הנ"ל, וכן לכל המקרים המפורטים בנספח א' למכתבי. בכלל זה, אבקשך לצרף את רשימת המניעוית שעליהן הצהרת במהלך שבע השנים האחרונות, וכן כל הודעה אחרת שנמסרה על ידך בקשר לרשימת המניעויות כאמור. כמו כן, אבקשך להודיע האם ישנם מקרים או אירועים נוספים העלולים להקים טענות מן הסוג שפורטו לעיל או כל טענה אחרת, אשר ראוי שיובאו לידיעת הוועדה. בשים לב לצו הבלתי חוקי שהוצא על ידי בג"ץ בעניין הליכי מינוי נשיא בית המשפט העליון, הקובע סד זמנים קצר ביותר, אודה בעד העברת התייחסותך המפורטת כאמור עוד היום".