גורם מדיני האשים הבוקר כי ארגון הטרור חמאס, "מעלה טענה שקרית לפיה ישראל הוסיפה תנאים חדשים במשא-ומתן – כדי להתחמק מביצוע העסקה". עם זאת, גורמים ישראלים עדיין אומרים כי הם סבורים בשלב זה שהדברים בכל זאת יתכנסו לכדי הסכמה על עסקה, וכי לא מדובר כרגע על שבירת כלים מצדו של ארגון הטרור.
נכון ליום שני אחר הצהריים השבוע, סברו בירושלים כי תשובת חמאס, שצריכה להתקבל בידי מנהיג חמאס בעזה, מוחמד סינוואר, אם אכן תגיע – הרי שהדבר יתרחש בתוך 24 שעות. אולם נכון ליום רביעי בצהריים, ארגון הטרור מתמהמה וטרם השיב. אתמול, קיימו ראש הממשלה ושר הביטחון הערכת מצב עם צוות המשא ומתן שבדוחא. מנהלת החטופים עדכנה אתמול בערב את המשפחות כי "המו"מ אינטנסיבי, דן בפרטים הדורשים סיכום, נמשך ויימשך".

אמש, פרסמה סוכנות הידיעות רויטרס טענה של חמאס, כי תשובתו מתעכבת מכיוון שישראל לא העבירה מפות המפרטות את נסיגת כוחות צה"ל בעת השלב הראשון של העסקה. עוד טענה שפורסמה בכלי תקשורת ערביים הייתה כי נתניהו דרש שחרור של חיילים חטופים בנוסף לרשימת ה-33 המיועדים לשחרור. גורם ישראלי אמר כאמור, כי כלל הטענות הללו אינן נכונות.
חמאס מצדו, גם טרם אישר מי מבין רשימת 33 החטופים שאמורים להשתחרר לאורך 42 הימים של השלב הראשון, עדיין בחיים.
לאור הטענה כי מדובר באותה עסקה שהייתה על השולחן בחודש מאי, גורם מדיני תיאר מוקדם יותר השבוע כי "כבר במאי התגמשנו והתגמשנו, הצענו לפתוח מעברים. סינוואר לעומת זאת תכנן ברמדאן מתקפה נוספת, בזמן שישראל רצתה עסקה. במאי הייתה פסאדה של משא ומתן. כעת יש משא ומתן, בהמשך נדע אם הוא גם יהיה אפקטיבי".
במידה ואכן תתקבל תשובה חיובית מאת חמאס, יכונסו בהקדם ישיבת קבינט מדיני-בטחוני ולאחריו ישיבת ממשלה. לאחר מכן, כמתחייב על פי החוק יינתן זמן לעתירות לבג"ץ.