שר המשפטים יריב לוין פנה במכתב ליועצת המשפטית של משרד המשפטים, עו"ד לאה רקובר, בבקשה שזו תמנה קובל מטעמו שיגיש קובלנה נגד השופט יצחק עמית, ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון, לבית הדין המשמעתי לשופטים. "בימים האחרונים, התפרסמו מספר פרסומים עיתונאיים (בעיקר על ידי נטעאל בנדל, כתב המשפט של "ידיעות אחרונות"), שמהם עולות ראיות לכאורה על כך שמ"מ נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית (להלן: "השופט עמית") ישב בדין תוך ניגוד עניינים, בניגוד לכלל 15 לכללי האתיקה, וללא שהודיע על כך כנדרש להנהלת בתי המשפט. פרסומים אלה מצטרפים לפרסום מאוגוסט 2023 של קלמן ליבסקינד ב"מעריב", בדבר התנהלות לכאורה של השופט עמית תוך ניגוד עניינים ב-13 תיקים שונים", ציין לוין בפנייתו.
עוד הזכיר לוין כי על פי סעיף 18 לחוק בתי המשפט, שר המשפטים רשאי להגיש לבית הדין המשמעתי לשופטים קובלנה על שופט בשורה של עילות ובהן "השופט נהג שלא כהלכה במילוי תפקידו"; "השופט התנהג באופן שאינו הולם את מעמדו של שופט בישראל"; וכן "השופט הפר כלל מכללי האתיקה לשופטים שנקבעו לפי סעיף 16א".

במכתבו פירט השר לוין את הטענות שעלו נגד השופט עמית בפרסומים העיתונאיים השונים בעניינו, את המענה שנתן השופט ואת השגיאות, אי הדיוקים והבעיות שבמענה אותו נתן. "מכלול האירועים שתיארתי מעלה תמונה לכאורה של התנהלות סדרתית וביודעין של השופט עמית בהפרת כלל 15(ב)(2) לכללי האתיקה, כמו גם סעיף 77א לחוק בתי המשפט, האוסרים על ישיבה בדין בניגוד עניינים. בהתאם לכל האמור, הנני סבור כי צבר הדברים כפי שפורט לעיל, והשאלות שדורשות בירור מחייבות לפתוח בהליך להגשת קובלנה נגד השופט עמית מכוח סעיף 18(א) לחוק בתי המשפט. אשר על כן, אודה בעד טיפולך בנושא זה, ובכלל זה בעד טיפולך במינוי קובל מטעמי לצורך ניהול הליכי הקובלנה כאמור", סיכם לוין את פנייתו.
נציין כי כינוס בית הדין המשמעתי לשופטים בנושא זה עשוי להתגלות כבעייתי, משום שעל פי סעיף 17 לחוק, " א) בית הדין המשמעתי לשופטים (להלן – בית הדין) יהיה של חמישה – ובהם שלושה שופטי בית המשפט העליון, או של שלושה – ובהם שני שופטי בית המשפט העליון, הכל כפי שנשיא בית המשפט העליון יקבע לכל ענין. (ב) חברי בית הדין יתמנו לכל ענין בידי נשיא בית המשפט העליון על פי החלטה של חבר שופטיו".