בין כל הדברים שיכול היה לצייץ חבר הכנסת איימן עודה בעת שחרורן של אמילי דמארי, רומי גונן ודורון שטיינברכר משבי החמאס, הוא בחר לכתוב בעמוד ה־X שלו: "שמח על שחרור החטופים והאסירים. מפה חייבים לשחרר את שני העמים מעול הכיבוש. כולנו נולדנו בני חורין". כן, הפוליטיקאי מטעם מפלגת חד"ש־תע"ל השווה בפועל בין החטופות הישראליות למחבלים הפלסטינים.
הציוץ עורר מיד סערה גדולה מאוד. עודה ניסה איכשהו להצדיק את עצמו כשפרסם ציוץ נוסף ובו כתב כי "אני אדם החש את כאבכם, ואני גם חי ומרגיש את כאבו של עמי, אל תיכנעו לגל ההסתה והסילופים", אבל כבר היה מאוחר מדי: חבר הכנסת אביחי בוארון מטעם מפלגת הליכוד יזם פנייה ליו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, על מנת להדיח את עודה מהכנסת.
"דבריו של עודה חמורים ביותר", הסביר בוארון בציוץ. "ההשוואה בין נשים וזקנים וילדים לבין מחבלים רוצחים, אנסים וחוטפים היא דבר שהכנסת לא יכולה לעבור עליו בשתיקה. אחרי השביעי, אסור לנו לשתוק עוד נוכח תמיכת חברי כנסת בטרור. הפעם צריכים כולנו, ח"כים מימין ומשמאל, לקום ולעשות מעשה. להגן על אזרחינו ולשמור על כבודו של עם ישראל וכבודם של אזרחי ישראל".
ובכן, אמירתו של איימן עודה בהחלט מקוממת, ללא ספק מהקשות שנאלצנו לקרוא ולשמוע מפיו של חבר כנסת – אך לא היחידה. פוליטיקאים רבים מטעם המפלגות חד"ש־תע"ל כבר יצאו בהתבטאויות דומות ולא פחות מזעזעות בשנים האחרונות. דברים שעוררו זעם גדול בזמנם, אך נשכחו לאחר תקופה קצרה. בפניכם, רשימה ארוכה וקשה של אמירותם המטלטלות ביותר.

נתחיל מאיימן עודה עצמו, שבאוקטובר 2024 קרא להטלת סנקציות על ישראל בוועידת העיתון "הארץ" שנערכה בלונדון. "בריטניה חייבת לעמוד בהבטחתה לקדם הפסקת אש מיידית ולהפסיק כל הסיוע הצבאי, הכלכלי והדיפלומטי לפשעי המלחמה של ממשלת נתניהו", הכריז. "אסור שיעבור עוד פני אחד לממשלת נתניהו שמעוניינת ליישב מחדש את עזה ביהודים ולספח את השטחים".
בחודש בנובמבר 2023, במהלך דיון בכנסת על קיום הפגנות בזמן המלחמה, עודה יצא נגד השוואת החמאס לנאצים, אך בעד השוואת הכיבוש לנאציזם. "כל אדם ערכי צריך לראות בפשעי הנאצים דבר ייחודי בהיסטוריה, שלא צריך לתת דוגמאות אלא לשמר את האירוע הנפשע הזה שביצעו הנאצים. מי שרוצה ללמוד מפשעי הנאצים צריכה להיות לו עמדה ערכית נגד כיבוש ובעד שלום", אמר.
אם נחזור אחורה בזמן, בשנת 2015 עודה נפגש עם רב המרצחים מרואן ברגותי, ממובילי האינתיפאדה השנייה, והודיע כי "המפגש היה מרגש – גם חילופי הרשמים והחוויות, וגם השיחה עם מנהיג השותף לי בעמדותיו הפוליטיות". יו"ר חד"ש השווה את ברגותי למנהיג דרום אפריקה נלסון מנדלה כשטען כי "נזכרתי בדברים שאמרו בזמנו על מנדלה – טרוריסט בעיני צד אחד, הוא לוחם חופש בעיני הצד השני".

אי אפשר שלא לצטט גם את חברו למפלגה המורחבת חד"ש־תע"ל, אחמד טיבי, שרק לפני שלושה שבועות קרא לשחרור ד"ר חוסאם אבו־ספיה, מנהל בית החולים כמאל עדואן בג'באליה שחשוד כמחבל חמאס. טיבי טען כי אבו־ספיה הפך לאייקון בינלאומי וציין: "הרופא האמיץ הזה, שהרגו את הילד שלו בן ה־15 וירו על בית החולים שלו, נשאר שם, עם הצוות שלו, עם החולים – זו החלטה אמיצה".
בחודש נובמבר 2023, הופץ סרטון ברשת ובו רואים את אימו של הלוחם בראל חדריה שמואלי ז"ל, שנהרג סמוך לגדר בגבול עזה, מגיעה למשכן הכנסת ונכנסת ללשכתו של חבר הכנסת אחמד טיבי. שם, היא ביקשה להוציא את אשר על ליבה ואמרה לו: "לך לסוריה, לך לעזה". בתגובה, טיבי השיב לאם השכולה: "המקום שלך בשירותים".
בשנת 2021, העיתונאי אבישי גרינצייג ציטט את חבר הכנסת מטעם תע"ל בראיון שבו אמר כי "חמאס הוא לא ארגון טרור. זה חלק מהנהגת העם הפלסטיני. זה פלג לגיטימי שרבים בעם הפלסטיני בוחרים בו בקלפיות". וזה לא הכול. לפי גרינצייג, בריאיון אחר טיבי עוד טען כי תשלום משכורות למחבלים ולמשפחות השאהידים היא כמו "ביטוח לאומי".

מי שמככבת גם במצעד הבושה, וחתומה על לא מעט אמירות אנטי ישראליות מחליאות, היא חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן. בכנס בברלין שנערך בחודש יוני האחרון, נשאלה הפוליטיקאית: "איך אפשר שיהיה שלום כשחמאס נמצא?". תומא סלימאן השיבה בנחרצות: "יש אנשים בקרב החברה היהודית שמטילים אימה כל יום ואיש לא שואל מה נעשה איתם".
בחודש נובמבר, הוטלה על חברת הכנסת הרחקה של חודשיים מישיבות ועדות הכנסת ושבועיים שלילת שכר בעקבות ציוץ שפרסמה ובו טענה שלפי עדויות מבית החולים שיפא, צה"ל תוקף את בית החולים בפצצות זרחן, וכי מתבצע ירי חי על העקורים במסדרונות ההומניים. את הפרסום, חתמה כך: "ועדיין מתעקשים פה – הצבא 'המוסרי בעולם' לא פוגע בחפים מפשע ולא תוקף בתי חולים".
אחרי פיגוע שאירע בשנת 2017, תומא סולימאן לא רק שלא גינתה את מעשה הטרור אלא טענה כי "כל עוד יהיה כיבוש תמשיך להיות התנגדות לכיבוש. כל עוד לעם הנכבש לא יהיה ביטחון גם לכובש לא תהיה". בהזמנות אחרת, הכריזה: "ירושלים המזרחית היא שטח כבוש, והנעשה שם הוא לא פחות מפשעי מלחמה שממשלת ישראל עוד תשלם עבורם".

כמובן שלא ניתן לסיים בלי הדובדבן שבקצפת, חבר הכנסת עופר כסיף. בחודש יוני 2023, הפוליטיקאי המדובר התעמת עם מפגינים בזמן שהלך ברחובות העיר העתיקה בירושלים. "אשכרה יהודים נרצחים פה, חבר שלי נרצח פה", אמר לו אחד הנערים המעורבים באירוע. כסיף השיב: "בקרוב אצלך", מה שגרם למהומה בקרב הנערים שגם צילמו את התקרית המכוערת.
בחודש אוקטובר 2023, ימים ספורים לאחר שארגון הטרור חמאס ביצע טבח חסר תקדים באזור העוטף, חבר הכנסת מטעם חד"ש ראה לנכון לתקוף דווקא את ישראל וטען כי היא תוקפת בעזה כדי "לממש תוכנית פשיסטית" של שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. בתגובה, ועדת האתיקה של הכנסת החליטה להרחיק אותו למשך 45 ימים ולשלול את שכרו לשבועיים.
כמובן שאי אפשר לשכוח כי כסיף אף חתם על עצומה שהוגשה לבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג כדי להביע תמיכה בתביעה שהגישה דרום אפריקה בטענה כי ישראל מבצעת רצח עם ברצועת עזה. בעקבות הסערה שעורר, הפוליטיקאי הסביר בחשבון ה־X שלו כי "כאשר הממשלה פועלת נגד החברה, המדינה ואזרחיה, זכותי ואף חובתי להתריע על כך ולעשות ככל יכולתי במסגרת החוק כדי לעצור זאת". בושה.