כמויות הגשם ומצב הכנרת: רשות המים חושפת תמונת מצב לחורף הנוכחי

על פי רשות המים: אחוז המשקעים הארצי עומד על 60 אחוזים מכמות הממוצעת. בדרום רק 30 אחוזים. יחד עם זאת, באזורים מסוימים נרשמו חריגות חיוביות: במורדות הכרמל, לדוגמה, נמדדו 120 אחוזים מהממוצע הרב-שנתי

נחל השופט אחרי השיקום. צילום: אלכס קולומוסיקי, מערך ההסברה קק״ל

You have access.

רשות המים פרסמה נתונים מדאיגים על החורף הנוכחי, שמציג תמונה של עונה שחונה במיוחד ברחבי הארץ, נכון לרגע זה. מאז תחילת חודש נובמבר, מפלס הכנרת עלה ב-2 ס"מ בלבד, ובדרום הארץ נמדדו כ-30 אחוזים בלבד מכמות הגשם הממוצעת לאזור. נתונים אלו מדגישים את האתגרים ההולכים וגוברים בניהול מקורות המים של מדינת ישראל.

החורף הנוכחי ממוקם כרגע במקום הלפני אחרון מבחינת כמויות הגשמים בשבע השנים האחרונות, כאשר החורף השחון באותן שנים נרשם בשנת 2022-2023.

חוף חוקוק צפון – צילום איגוד ערים כינרת

תמונת מצב עדכנית

אחוז המשקעים הארצי עומד על כ-60 אחוזים בלבד ביחס לממוצע הרב-שנתי לתקופה זו. יחד עם זאת, באזורים מסוימים נרשמו חריגות חיוביות: במורדות הכרמל, לדוגמה, נמדדו 120 אחוזים מהממוצע הרב-שנתי, ובתחנת נחל תנינים נרשמו כבר 540 מ"מ גשם, מעל הממוצע השנתי לאזור זה.

זרימות בנחל ציפורי, בשטח הגן הלאומי. צילום: דניאל הייטנר רשות הטבע והגנים

לעומת זאת, אזורים אחרים רשמו כמויות נמוכות באופן משמעותי. בהר המרכזי, לדוגמה, נמדדו רק 60 אחוזים מהממוצע השנתי, ובאזור הכנרת נרשמו 50 אחוזים בלבד מהממוצע, ובגליל המערבי, 70 אחוזים.

מצב הכנרת

מפלס הכנרת עומד כיום על 211.26- מטרים, שהוא נמוך ב 20 ס"מ לעומת התקופה המקבילה אשתקד (211.06-). מאז תחילת השנה ההידרולוגית (אוקטובר), המפלס ירד בכ-38 ס"מ. מהמינימום שנרשם באמצע דצמבר, חלה עלייה של 14 ס"מ.