איראן מחזיקה כיום בכ-200 ק"ג של אורניום מועשר עד לרמה של 60 אחוזי טוהר, קרוב לכ-90 אחוזים שנחשבים לרמה המתאימה לייצור נשק גרעיני, כך אמר היום (רביעי) רפאל גרוסי, ראש סוכנות הגרעין של האו"ם, לעיתונאים בפורום הכלכלי העולמי.
לפי סולם המדידה של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (IAEA), מדובר בכמות שקרובה להספיק, בתיאוריה, לייצור של חמש פצצות גרעיניות אם תועשר לרמה גבוהה יותר. גרוסי ציין כי ההאצה האחרונה של איראן בהעשרת אורניום עד לרמה של 60 אחוזים הביאה להגדלה של קצב הייצור שלה לרמה זו פי שבעה.

בשבוע שעבר פרסמנו כי איראן דחתה את דבריו של נשיא צרפת, עמנואל מקרון, שתיאר את איראן כאתגר האסטרטגי והביטחוני המרכזי במזרח התיכון, וכינתה אותם "חסרי בסיס". דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאי, תיאר את ההערות כ"חסרות בסיס, סותרות ומבוססות על השערות", וקרא לצרפת "לשקול מחדש את גישתה הלא-קונסטרוקטיבית לשלום ויציבות".
מקרון אמר ביום שני בנאום כי איראן היא "האתגר האסטרטגי והביטחוני המרכזי לצרפת, לאירופאים, לאזור כולו ואף מעבר לכך". הוא הוסיף כי איראן תהיה נושא מרכזי לדיון עם ממשל הנשיא הנבחר של ארצות הברית, דונלד טראמפ, שייכנס לתפקידו ב-20 בינואר. נשיא צרפת אמר גם שההאצה בתוכנית הגרעין של איראן, שלדברי המערב מכוונת ליצירת פצצה גרעינית, "מביאה אותנו קרוב מאוד לנקודת שבר".

בקאי תקף את הדברים ותיאר אותם כ"מרמה", תוך שהוא מתעקש כי פעילות הגרעין של איראן היא "למטרות שלום ובמסגרת החוקים הבינלאומיים". טהרן מכחישה באופן עקבי שהיא מתכוונת לפתח נשק גרעיני.
בשנים האחרונות הגבירה איראן את העשרת האורניום שלה, והיא המדינה היחידה בלי פצצות אטום שמחזיקה באורניום מועשר ברמה של 60 אחוזים, לפי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. רמה זו קרובה מאוד ל-90 האחוזים הנדרשים לייצור פצצה גרעינית.
במהלך כהונתו הראשונה של טראמפ כנשיא, ארצות הברית פרשה מהסכם הגרעין שהציע לטהרן הקלה בסנקציות בתמורה לצמצום שאיפותיה הגרעיניות. איראן צפויה לקיים שיחות גרעיניות עם צרפת, בריטניה וגרמניה ב-13 בינואר בשווייץ.