שר המשפטים יריב לוין שיגר בצהריים (ו') מכתב תגובה נזעם ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, ובו תקף את התנהלותה בנוגע לסוגיית בחירת נשיא בית המשפט העליון.
"קיבלתי את מכתבך מהיום בעניין פניותיי בנושא ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון. מכתבך הוא אות קלון למוסד שבראשו את עומדת", קבע לוין. "אין שפל אליו לא תורידי את מוסד היועץ המשפטי לממשלה, ואין גבול לחרפת האכיפה הבררנית שהפכה לסמלו של מוסד היועץ המשפטי לממשלה בתקופת כהונתך. הכל כשר. התערבות בוטה בחוסר סמכות בעבודתה המקצועית של היועצת המשפטית של משרד המשפטים והוועדה לבחירת שופטים, עצירת כל הליך בדיקה אצל כל גורם מוסמך, ועתה ניסיון להלך אימים עליי ולכבול את ידיי מלהביא לבירור האמת".
לדבריו, "שורה ארוכה של עיתונאים מובילים, במגוון כלי תקשורת (עמית סגל ערוץ ,12 קלמן ליבסקינד מעריב, נטעאל בנדל ידיעות אחרונות, ישי פרידמן ובועז גולן ערוץ ,14 שלי טפיירו כאן 11) הביאו בפניך ובפני הציבור ממצאים חמורים, מגובים במסמכים ובעדויות, אשר מחייבים לכל הפחות בדיקה מעמיקה. על הרבה פחות מזה, אזרחים רבים ממתינים שנים להכרעה באשר להליכי חקירה ובדיקה בעניינם. אבל אצלך, אם אתה שופט עליון, זה אחרת. לא רואים, לא שומעים ולא בודקים. משתיקים וסוגרים".
"גם הנימוק שבו את משתמשת למניעת בדיקת הטענות הוא איוולת שאין כדוגמתה. לשיטתך, די בתשובות שנתן כב' השופט עמית כדי לייתר כל צורך בבדיקה, וזאת הגם שאין בתשובות אלה משום מענה לחלק לא מבוטל מהטענות שהועלו, ואף נתגלו בתשובות סתירות שונות. מדוע אם כן את מורה על קיום חקירות ובדיקות, גם בעניינים שוליים, כשהדבר נוגע לאזרחים ולעובדי ציבור אחרים? איזו שכינה שורה על כב' השופט עמית שדבריו נחזים להיות אמת מוחלטת ומספקת, בעוד שאצל אחרים כל אמירה מחייבת בדיקה וחקירה?", תהה השר לוין.
לוין הוסיף ותקף את היועצת: "התנהלותך בעניין זה מהווה אכיפה בררנית נוראה, שיש בה משום מעילה בחובתך כלפי הציבור ושימוש לרעה בסמכויות מרחיקות הלכת המופקדות בידייך. אלא שהתגלתה 'בעיה'. אני איני מוכן לשתוק. איני מוכן לטאטא מתחת לשטיח. אכן פעלתי בכל נתיב אפשרי על מנת להביא לבירור האמת. על מנת להבטיח כי מינוי נשיא לבית המשפט העליון יעשה רק לאחר בירור כל העובדות ובדרך שתביא בפני הוועדה לבחירת שופטים את מלוא המידע הדרוש לעניין. אכן פעלתי במספר נתיבים, משלימים ולא סותרים. בניסיון לעשות את מה שכל אזרח מצפה שייעשה גם על ידך".
"באשר לקובלנה", ציין השר, "האמור במכתבך הוא בבחינת דבר והיפוכו. ביד אחת את טוענת כי מדובר בהליך חפוז ללא תשתית מספקת, וביד שנייה את מונעת מהיועצת המשפטית של משרד המשפטים לבדוק את העובדות ולהניח את התשתית הדרושה לשיטתך. הליכי הקובלנה הינם עניין הנתון לסמכותי ולשיקול דעתי, והם נתיב הכרחי לבירור האמת, בפרט נוכח פעולתך למניעת קיומה של כל בדיקה מקצועית".
בתגובה לטענת היועצת כי הוא מנסה להתחמק מקיום פסיקת בג"ץ, כתב השר כי "את האמת יש לשוב ולומר: הליכי מינוי נשיא בית המשפט העליון מתנהלים כולם מכוח צווים בלתי חוקיים וחסרי תקדים שהוצאו על ידי בג"ץ, תוך רמיסת הרשות המבצעת והעברת מלוא השליטה בהליכים אלה לידי השופטים הבוחרים את עצמם בחדרי חדרים. חרף זאת, ובפרט נוכח המצב הרגיש בו אנו נמצאים בעת מלחמה, אני מקפיד על קיום הצווים כסדרם. בניגוד להתנהלותי זו, משהועלו טענות קשות בעניין המועמד אשר סומן מראש כנבחר על פי שיטת הסניוריטי הפסולה מעיקרה, אנו עדים למאמץ עליון להשתיק טענות אלה ולקיים בכל מחיר את הליך הבחירה טרם שהאמת תצא לאור. מעולם לא היה מצב בו היועץ המשפטי לממשלה לוקח חלק פעיל ברמיסת כל כללי המנהל הציבורי התקין, כפי שהדברים נעשים על ידך. זאת, כאשר מדובר בהליך בחירה למשרה הרמה של נשיא בית המשפט העליון של הוא סמל שלטון, ראש הרשות השופטת, המחזיק בסמכויות רחבות היקף ונדרש כי יהיה נקי מכל רבב הן בפועל והן למראית עין".
"מכתבך לא ירתיע אותי. לא אחדל מלפעול בכל דרך חוקית על מנת להביא לבירור האמת ועל מנת להבטיח כי כולם יהיו שווים בפני החוק. אכן, זהו מאבק קשה מול מערכות אשר איבדו זה מכבר את ההגינות ואת אמות המידה המוסריות הבסיסיות. המינוי בהליך פסול מיסודו אולי יעשה על ידי השופטים בהצבעה שיקיימו בעצמם בכוח צווי בג"ץ. אבל את אמון הציבור בבית המשפט העליון, בנשיא בית המשפט העליון וביועצת המשפטית לממשלה לא ניתן לכפות בצווים. שלא כבעבר, ולמרות שנציגי השופטים ולשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים מנעו את שידור דיוני הוועדה, הפעם הציבור רואה ושומע. וכשהאמת נחשפת – השינוי מגיע", חתם לוין.