מנהל בתי המשפט השופט צחי עוזיאל, המשמש מתוקף תפקידו גם כמזכיר הוועדה לבחירת שופטים, שיגר ביום שישי, זמן קצר לפני כניסת השבת, זימון לחברי הוועדה לבחירת שופטים, לישיבה בה ייבחרו נשיא ומשנה לנשיא לבית המשפט העליון.
מדובר במהלך חריג, מאחר שבדרך כלל זימונים לישיבות הוועדה לבחירת שופטים יוצאות מלשכת שר המשפטים המשמש על פי חוק כיו"ר הוועדה. בהתאם, הישיבה תיערך בלשכת מנהל בתי המשפט ולא בלשכת שר המשפטים כנהוג, והשר יריב לוין אף איננו מתכוון להשתתף בה.
"נכבדיי, חברי הוועדה לבחירת שופטים, נבקש להודיעכם כי הוועדה לבחירת שופטים, תתכנס ביום ראשון, 26 בינואר 2025, כ"ו בטבת התשפ"ה, בשעה 14:30, לבחירת נשיא ומשנה לנשיא בית המשפט העליון. הוועדה תתכנס בלשכת מנהל בתי המשפט, מזכיר הוועדה לבחירת שופטים, בירושלים. באם למי מחברי הוועדה ישנו אילוץ באשר לשעת כינוס הוועדה, אנא עדכנו בחוזר בהקדם", נכתב בזימון שנשלח ממזכירות הוועדה.
הזימון נשלח לאחר שביום שישי בבוקר ניתנה החלטת שופטי בג"ץ הדוחה את בקשת שר המשפטים לקבל ארכה נוספת לצורך בירור הטענות נגד המועמד המוביל לכהונת הנשיא, השופט יצחק עמית.
"כפי שהובהר בהחלטתנו הקודמת, הגורם המוסמך לדון בהסתייגויות ביחס למועמדים לתפקיד נשיא בית המשפט העליון הוא הוועדה לבחירת שופטים", ציינו השופטים והבהירו, "בהתאם לכך, אם הוועדה תסבור שדרוש לה פרק-זמן נוסף למיצוי הדיון בטענות שתועלנה בפניה בעניינו של מועמד זה או אחר, חזקה עליה שתקבל החלטה בנושא במהלך ישיבתה ביום 26.1.2025 – ואין אנו מביעים דעה בעניין זה לכאן או לכאן".
"נמצא אפוא כי על השר להביא את בקשתו לפני הוועדה, ולא לפנינו. עם כינוס ישיבת הוועדה ביום 26.1.2025, בית משפט זה יסיים את מלאכתו", הדגישו השופטים.
לנוכח ההחלטה החליט שר המשפטים להחרים את ישיבת הוועדה בה ייבחר השופט עמית לנשיא, והוא אף מתכוון שלא לשתף פעולה עם השופט עמית לאחר שזה ייבחר לנשיא העליון.
ראש לשכת עורכי הדין, עמית בכר, אמר בתגובה לכינוס הוועדה כי "כפי שאמרתי כבר לפני מספר חודשים, הוועדה תתכנס עם שר המשפטים או בלעדיו ותבחר נשיא לעליון. לפי התנהלות השר בתקופה האחרונה, אי הגעתו לישיבה לא תעלה ולא תוריד מכבוד הליך הבחירה, ודאי לא מתקינותו.
עדיין, מוטב ששר המשפטים יחזור בו, יתייצב לישיבה, וישנה את כיוון החרם אותו הוא מוביל. יש כאן מדינה לנהל ולשקם, וכידוע 'מקום שבעלי תשובה עומדין צדיקים גמורים אינם עומדין'. כיבוד פסקי דין וכבוד מינימלי לבית המשפט הם תנאי הכרחי לכל מי שרואה עצמו ראוי להציג מתווה לפשרות או הסכמות ביחס לסוגיות חוקתיות ויחסים בין רשויות השלטון. הדברים נכונים במיוחד לשר משפטים. בהצלחה לחברי הוועדה ביום ראשון".