לרגל יום השואה הבינלאומי וכהמשך למאבק באנטישמיות בקמפוסים, התאחדות הסטודנטים הארצית, יחד עם אגודות הסטודנטים, יוזמת פנייה לוועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה) במטרה לקדם את אימוץ הגדרת ה-IHRA – כלי בינלאומי לזיהוי ומאבק באנטישמיות. היוזמה מגיעה על רקע עלייה מדאיגה באירועים אנטישמיים בקמפוסים, ונועדה להבטיח סביבה בטוחה והוגנת לסטודנטים בישראל. מדובר במהלך שיכלול שיח ישיר עם הנהלות האוניברסיטאות וקידום הטמעת ההגדרה בקוד האתי של המוסדות. כמו כן, ההתאחדות אימצה גם היא את ההגדרה ובעקבות זאת היא התחילה את הפעילות בנושא.
המכתב, עליו חתומה סיון קורן, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, וראשי אגודות הסטודנטים השונות, מבקש מור"ה לכל הפחות לכנס דיון באפשרות אימוץ הגדרת IHRA ככלי למאבק באנטישמיות באקדמיה הישראלית. במכתב הוסבר כי הגדרת IHRA מספקת מסגרת עבודה מוסכמת וברורה להכרה באנטישמיות על כל צורותיה, החל מביטויים ישירים של שנאה ועד לתופעות עכשוויות כמו דה-לגיטימציה של מדינת ישראל. היא כוללת דוגמאות מפורטות שמטרתן להבחין בין ביקורת לגיטימית לבין ביטויים אנטישמיים במסווה. הגדרה זו מקנה כלים אפקטיביים למוסדות ולארגונים לזהות אנטישמיות ולהתמודד עמה במישור האקדמי, החברתי והמשפטי.
"הגדרת האנטישמיות של הברית הבינלאומית לשימור זכר השואה IHRA היא כלי מרכזי בהבנה, בזיהוי ובמניעת תופעות של שנאה אנטי-יהודית. הגדרה זו אומצה עד כה על ידי 45 מדינות, מעל 553 גופים ציבוריים, 348 מוסדות להשכלה גבוהה ברחבי העולם, כולל אוניברסיטת בן גוריון ואוניברסיטאות מובילות בבריטניה ובארצות הברית, וכן ארגונים בינלאומיים משמעותיים נוספים. אימוץ ההגדרה על ידי מוסדות להשכלה גבוהה בישראל יהווה צעד משמעותי בהובלת השיח האקדמי הבינלאומי במאבק באנטישמיות. מוסדות ישראליים, כמובילים בעולם, יכולים לשמש מודל לחיקוי ולהפגין מחויבות עמוקה לערכים של שוויון, סובלנות וכבוד הדדי".
נזכיר כי אמש ועדת החינוך, התרבות והספורט בראשות ח"כ יוסף טייב קיימה היום (שני) דיון נוסף בהצעת החוק של ח"כ לימור סון הר-מלך המבקשת להטיל מגבלות על קיומו ופעילותו של תא סטודנטים באקדמיה, התומך בטרור או במאבק מזוין נגד מדינת ישראל. עוד בחקיקה מופיע סעיף הנוגע להרחקת סטודנטים שתמכו בטרור, לפי מדרג ענישה.