ועדת החוץ והביטחון שמעה היום סקירה חסויה מהרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, שיסיים את תפקידו בתוך שבועות ספורים. על אף תמונות חמושי החמאס שניהלו את אירועי השבת החטופות בשתי הפעימות האחרונות, וכן החמושים שניצבו לצד העזתים השבים לצפון הרצועה, אמר הרמטכ"ל כי "אנחנו צריכים להגיע לשני דברים – שחמאס לא שולט ולא בונה כוח ואת זה נצטרך לתחזק".
הלוי תיאר את הפגיעה בזרוע הצבאית והשלטונית של חמאס, כך שאין לחמאס יכולת לתפקד כמסגרת צבאית והוא עבר לדבריו להתנהל כארגון טרור וגרילה. הוא ציין כי הסכם השבת החטופים הושג בזכות הלחץ הצבאי וכי לא היה ניתן להגיע אליו ללא הלחימה. מבחינת חלוקת הסיוע ההומניטרי הדגיש כי צה"ל פועל בדיוק בהתאם להנחיות הדרג המדיני.
בגזרת לבנון הרמטכ"ל תיאר את הפגיעה בחיזבאללה ואמר: "מחקנו את ההנהגה הצבאית של הארגון, תקפנו עשרות אלפי מטרות בלבנון והדבר הזה הביא להחלשה משמעותית של חיזבאללה". הוא תיאר בהרחבה את הליך קבלת ההחלטות עם הדרג המדיני, בכמה נקודות זמן משמעותיות לאורך הלחימה כמו חיסול נסראללה, השמדת היכולות האסטרטגיות של חיזבאללה ופתיחת התמרון הקרקעי.
הרמטכ״ל ציין כי תהליכי קבלת החלטות אלה עם הדרג המדיני, נעשו באיכות ובשיתוף. כמו כן, עדכן הרמטכ"ל על מצב יישום הסכם הפסקת האש בשטח וההערכות להתפתחויות. לדבריו, בראייה קדימה "אסור שיהיה איום גדול צמוד לגבול ויש לאכוף זאת בצורה מאוד חזקה". בנוגע ליהודה ושומרון, אמר הרמטכ"ל כי כל פיגוע הוא קשה אך בכל זאת הנתונים בשנים האחרונות מצביעים על ירידה גם בטרור העממי וגם בטרור המאורגן. בהמשך לפתיחת מבצע "חומת ברזל" אמר כי ישראל מנהלת ביו"ש מהלך סיכול התקפי מאוד, עצים, תוך שימוש בטקטיקות בהן לא השתמשה ישראל בעבר.
רא"ל הלוי התייחס לגיוס החרדים ואמר כי "לאחר ה-7.10 אנחנו במקום אחר וכעת יש צורך ביטחוני מובהק". הרמטכ"ל אמר כי צה"ל צריך לגדול בעשרת אלפים משרתים, מתוכם אחוז ניכר של לוחמים. צה"ל צריך להקים חטיבת חי"ר, גדודי הנדסה וגדודים נוספים להגנת הגבולות. הוא הציע שצה"ל יבנה בבקעת הירדן ישיבה ל-400 תלמידים שיגיעו לשם עם הרבנים שלהם ויחזיקו גזרה גדודית.
הרמטכ"ל הוסיף כי צה"ל יכול לגייס השנה 4,800 משרתים מהציבור מהחרדי, אך ייתכן ויהיה קשה לעמוד בזה בשל היענות נמוכה. שנה לאחר מכן ניתן להגדיל את המספר ב20% ובעוד שנתיים צה"ל יכול לעמוד במחזור גיוס מלא של 15,000 ואף יותר משנתוני הגיוס הקודמים. הוא הוסיף כי לרתום את ההנהגה החרדית זה חשוב, אך ללא סנקציות אפקטיביות על מי שלא מגיע, יהיה קשה לחולל את השינוי. הרמטכ״ל הוסיף כי ככל שההנהגה החרדית תכווין את צעיריה לכך, ההישג יהיה רחב ומהיר יותר.
יומיים לתאריך שקבע שר הביטחון לקבלת התחקירים הצבאיים, הרמטכ"ל התייחס לתחקירי ה-7.10 ואמר כי "אנחנו מתחקרים ביושרה ולא נסתיר מאף גורם וגם לא ממבקר המדינה, אף לא פרט אחד. קודם תחקירים מבצעיים ולאחר מכן חקירה. אנו מנסים לתחקר במהירות האפשרית, תוך כדי לחימה בשבע זירות, אך לא לעשות טעויות מתוך כבוד לנופלים ולמשפחות השכולות. בתחרות עם הזמן האיכות חשובה מאוד. המשך היה ארוך בשל הלחימה תוך כדי תחקור, בשל ריבוי הפרטים והאירועים לתחקור ובשל הרצון באיכות ובירידה לפרטים".