בשורה עצובה: אם לא יימצא פתרון תקציבי בקרוב, תיאלץ האגודה לבריאות הציבור להכריז על סגירת הקו החם היחיד בישראל לטיפול בהתמכרויות. כ־4,000 אנשים פנו אל הקו החם מאז פתיחתו לפני כשנה. האגודה מממנת את עלות הקו החם על חשבונה מאז הקמתו ועד היום ומקווה כי בקרוב ימצא פתרון לתקציב להמשך הפעלתו באופן קבוע.
50% מהפניות אל הקו החם הגיעו מצידן של נשים, 47% מהפניות הם של גברים, 30% מהפונים מבקשים עזרה עם תלות באלכוהול, 36% מהפונים מבקשים עזרה עם תלות במשככי כאבים אופיואידים, 10% מהפונים מבקשים עזרה עם התמכרויות התנהגותיות כגון הימורים ומין, 25% מהפונים מבקשים עזרה במניעה וטיפול בתלות בקנאביס.
בדצמבר 2023, פחות מחודשיים אחרי המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר, הוקם הקו החם לטיפול בהתמכרויות על ידי האגודה לבריאות הציבור, לאחר שהמרכזים לטיפול בהתמכרויות של האגודה הוצפו במאות פניות. עם פרוץ המלחמה והעלאת המודעות לנושא השימוש בחומרים ממכרים בנובה ובמלחמה כלל, החלו להתקבל באגודה מאות פניות של אנשים המתמודדים עם התמכרויות, בני משפחה ואנשי מקצוע לקבלת סיוע בהכוונה, ייעוץ, מניעה וטיפול בהתמכרויות.

"אנשים מצאו עצמם למעשה ללא מענה בתחום, מוסדות הממשלה היו משותקים ועמוסים ולא יכלו לספק מידע, ייעוץ והכוונה לטיפול מתאים. בעוד שלתחומים אחרים קיימים קווים חמים, הרי שלתחום ההתמכרויות לא היה קיים כזה עד לפתיחתו בדצמבר 2023 על ידי האגודה", מספרת יסמין נחום, יו"ר האגודה לבריאות הציבור, "בנקודת הזמן הזו הבנו באגודה שיש צורך עז במתן מענה שוטף, קבוע ומקצועי לשלל הפניות, מתוך הבנה כי האוכלוסייה בישראל שרויה בטראומה בשל האירועים הקשים. הטראומה מתבטאת בין היתר בעלייה בשימוש בחומרים ממכרים לרבות תרופות משככי כאבים, תרופות פסיכיאטריות וכן בעליה בהתנהגויות ממכרות (הימורים, מין) ותוך סיכון לפתח תלות בחומרים והתנהגויות ממכרות אלו. לתלות כזו יש השפעות מרחיקות לכת על האדם, המשפחה והקהילה כולה ולכן היה חשוב לתת מענה מהיר ומקצועי כדי לסייע לאוכלוסייה לפני שתתפתח הידרדרות שקשה לחזור ממנה. פנינו אל משרד הבריאות, המחלקה לטיפול בהתמכרויות, והמשרד נתן את חסותו המקצועית לקו החם".
כך לדוגמא, אל המרכז הטיפולי בדרום פנו אם שבנה נרצח במסיבת הנובה ואחותה שהלכה לזהות הגופה באתר. האם החלה שימוש בתרופת הרגעה ממכרת וביקשה לקבל ייעוץ והכוונה להפסיק טיפול תלותי זה. במקביל, הדודה חזרה להשתמש באלכוהול כדרך להרגיע את המראות הקשים מאתר המסיבה וכן בניסיון להתמודד עם מראה הגופה של אחיינה האהוב שנרצח. הדודה קיבלה ייעוץ רפואי ע"י מומחה של האגודה וטיפול נפשי והאמא נכנסה לטיפול.

פנייה נוספת שהגיעה הייתה של אם לשלושה ילדים שבעברה עשתה שימוש בסמים. היא עבדה במסיבת הנובה במכירת שתייה קלה וממתקים, וכתוצאה מהאירועים הקשים שראתה במסיבה וניסיונה לברוח, החלה לסבול מתסמיני טראומה קשים כגון פלאשבקים, חוסר שינה, בכי בלתי פוסק ועוד. היא חזרה לשימוש בכדורי מרשם מסוג אופיואידים ובעקבות פנייתה לקו החם הגיעה לטיפול רפואי ופסיכו־סוציאלי והחלה טיפול.
המענה בקו החם ניתן ע"י מיטב המומחים לטיפול בהתמכרויות: רופאים נרקולוגים, עובדים סוציאליים בעלי התמחות בטיפול בהתמכרויות ופסיכולוגים. הקו מאוייש אך ורק על ידי אנשי מקצוע על מנת להעניק את המענה המיידי המקצועי והאופטימלי לאדם שעשה את הצעד האמיץ הראשון ופנה לעזרה.
צוות המומחים מהווה אוזן קשבת לכל פונה, מעניק ידע ומידע לפונים ובמידת הצורך מפנה להמשך טיפול במסגרת מתאימה. האגודה מפעילה בעצמה מספר רב של מסגרות לטיפול בהתמכרויות וביניהן: מרכזים לטיפול בהתמכרויות, מרפאות מומחים לטיפול בהתמכרות לאלכוהול, מרפאות מומחים לטיפול בתלות בתרופות מרשם אופיואידיות, וכדורי הרגעה, מרפאות בתוך קופות החולים ובתוך בתי החולים השונים, מרפאה לטיפול בהתמכרות למין בתל אביב, מרפאה לטיפול בזנות ומחלות מין מדבקות בבאר שבע.