תקיפה של מתקני הגרעין של הרפובליקה האסלאמית תוביל ל"מלחמה כוללת באזור", אמר שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, בריאיון לאל-ג'זירה בסוף השבוע. השר הוציא אזהרה לוושינגטון ואמר כי אם היא תתקוף יחד עם ישראל את אתרי הגרעין שלה, זו תהיה "אחת הטעויות ההיסטוריות הגדולות ביותר שארה"ב יכולה לעשות".
לפי רויטרס, מקבלי ההחלטות בטהרן חוששים שממשל טראמפ "יעצים" את ישראל לפגוע באתרי הגרעין של איראן – רבים מהם נמצאים עמוק מתחת לאדמה – יחד עם החמרה נוספת של הסנקציות האמריקניות על תעשיית הנפט של הרפובליקה האסלאמית. סוכנות הידיעות הוסיפה כי חששות אלה, המגיעים על רקע תנאים כלכליים קשים המכעיסים את הציבור האיראני, עלולים לגרום לאייתוללות לפתוח בשיחות עם וושינגטון על תוכנית הגרעין המתקדמת שלה.
שר החוץ האיראני אמר כי ביטול חסימת נכסים פיננסיים איראניים יכול לשמש גשר למשא ומתן עתידי עם ארה"ב. "נכסים וקרנות איראניות הוקפאו בנקודות שונות על ידי ארה"ב, אשר לא מילאה את התחייבויותיה הקודמות לשחרר אותם. הדברים האלה יכולים להיעשות על ידי הממשל האמריקני כדי להביא בינינו אמון", אמר עראקצ'י.
הדיפלומט האיראני הבכיר הוסיף כי הוא לא מאמין שארה"ב או ישראל יתקפו את מתקני הגרעין של טהרן: "זה לא איום חדש. והם יודעים שזה לא איום אמיתי. הם מכירים את היכולות שלנו להגיב, והבהרנו שכל התקפה על מתקני הגרעין שלנו תעמוד בפני תגובה מיידית והחלטית. אני לא חושב שהם יעשו את הדבר המטורף הזה. זה באמת מטורף". עראקצ'י הוסיף כי תקיפה בתוך איראן תהפוך מיד את כל האזור ל"אסון רע מאוד".
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר ב-23 בינואר שהוא מקווה שישראל לא תתקוף את מתקני הגרעין האיראניים, אבל נראה שהוא רמז שזו אפשרות אם הרפובליקה האסלאמית לא תהיה מוכנה להסכם גרעין חדש. "נצטרך לראות. אני הולך להיפגש עם אנשים שונים במהלך היומיים הקרובים. אני מקווה שאפשר לפתור את זה מבלי לדאוג לכך", אמר טראמפ. "זה באמת יהיה נחמד אם ניתן יהיה לפתור את זה מבלי לעבור את הצעד הנוסף הזה. יש לקוות שאפשר לפתור את זה. אני מקווה שאיראן תעשה הסכם, ואם היא לא תעשה הסכם, אני מניח שגם זה בסדר".
בשנת 2018, במהלך כהונתו הראשונה כנשיא, טראמפ הוציא את ארצות הברית מהסכם הגרעין JCPOA משנת 2015 עם איראן והגביר את הסנקציות על המשטר בטהרן. ההסכם הציע הקלות בסנקציות על איראן בתמורה להבטחתה להחזיר את תוכנית הגרעין שלה 10 שנים אחורה.