"הייעוד הגלוי" חוזר, ודונלד טראמפ נושא את הדגל. הייעוד הגלוי (באנגלית: Manifest Destiny) הוא שם להשקפת עולם שהייתה נפוצה בארצות הברית במאה ה-19 שלפיה ייעודם האלוהי של האמריקנים הוא להתפשט מערבה על-מנת להפיץ את הקדמה ואת ערכיהם שכוללים דמוקרטיה, חופש, וקפיטליזם.
נעשה שימוש באמונה הזאת כהצדקה לסיפוח רפובליקת טקסס לארצות הברית ולמלחמת ארצות הברית–מקסיקו. בנוסף לכך, האמונה התבטאה גם בהתכתשויות מרובות של הכוחות המזוינים של ארצות הברית עם השבטים הילידים, בעיקר בשטח שעתיד להיות צפון מערב ארצות הברית.
הקדנציה השנייה של טראמפ כנשיא, שעדיין לא מלאו לה שבועיים, כבר משלבת להט דתי, לאומנות והתרחבות טריטוריאלית. הנשיא הרפובליקני התחייב להשתלט על גרינלנד – וסירב לשלול שימוש בכוח צבאי לשם כך. והוא גם שם על הכוונת את תעלת פנמה, כשהוא מתעקש להחזיר את נתיב המים החשוב לשליטה אמריקנית. גם קנדה תהיה במצב טוב יותר כמדינה ה-51 של אמריקה, לפי טראמפ.

למרות שזהו מרכיב מרכזי במדיניות החוץ התוקפנית של טראמפ, איומים על התרחבות טריטוריאלית, הדומים יותר לאלו מהמאה ה-19, טלטלו את מערכות היחסים הדיפלומטיות המודרניות של וושינגטון. "הייעוד הגלוי" היה "אמונה בקרב חלק מהאמריקאים, ברגע מסוים בהיסטוריה האמריקנית, שאלוהים ייעד למדינה הזו להתרחב מחוף לחוף", אמר ההיסטוריון אלן קראוט מאוניברסיטת אמריקן ל-AFP.
"זו הייתה התפיסה האמריקנית של עצמה: זו הייתה מדינה שזכתה איכשהו לברכת אלוהים עם משאבים עצומים… (ו) כמויות אדירות של אדמה, ועכשיו היא מתמלאת באנשים מאזורים שונים בעולם שבאו לכאן במספרים הולכים וגדלים".
הנשיא המוכתם זכה לכבוד
"הייעוד הגלוי" שילב בין דת ולאומנות, וגם טראמפ עצמו מדבר על מחיבור בין נושאים אלו. לאחר שני ניסיונות התנקשות במהלך הקמפיין, הוא אמר בטקס ההשבעה שלו ב-20 בינואר כי הוא "ניצל על ידי אלוהים כדי להפוך את אמריקה לגדולה שוב".

לייעוד הגלוי שלו יש גם תפניות מהמאה ה-21. "נרדוף אחרי הייעוד הגלוי שלנו אל הכוכבים, נשגר אסטרונאוטים אמריקנים לשתול את הדגל האמריקני על כוכב מאדים", אמר טראמפ בנאום ההשבעה שלו. ההתרחבות מערבה של ארה"ב במאה ה-19 הייתה תקופה אלימה במיוחד בהיסטוריה האמריקנית, עם מלחמה נגד מקסיקו ונישול האינדיאנים מאדמותיהם. אחד הפרקים הקודרים ביותר היה "שביל הדמעות", שבו אלפי אינדיאנים הוכרחו לעזוב את דרום-מזרח ארה"ב.

דיוקן של הנשיא אנדרו ג'קסון (1829-1837), שחוק "הסרת האינדיאנים" שלו הניע את מה שההיסטוריונים המודרניים מכנים כיום טיהור אתני או רצח עם של השבטים, תלוי כעת במשרד הסגלגל לפי בקשת טראמפ.
"הייעוד הגלוי" גם מילא תפקיד מפתח ברכישת פורטו ריקו, גואם, הפיליפינים והוואי תחת הנשיא ויליאם מקינלי, שכיהן בשנים 1897-1901. הפסגה הגבוהה ביותר בצפון אמריקה נשאה בעבר את שמו, לפני שהנשיא ברק אובמה שינה את שמה ל"דנאלי", השם שבו השתמשו ילידי אלסקה. אחד מצעדיו הראשונים של טראמפ עם כניסתו לתפקיד היה להחזיר את השם להר מקינלי.
נראה כי החייאת ההתרחבות האימפריאליסטית בסגנון המאה ה-19 לא תעבור בלי מאבק – קנדה, גרינלנד ופנמה כולן התנגדו לרטוריקה של טראמפ.