הסוסה זוכת הפרסים בספורט ה"פולו" – "פולו פורזה" מארגנטינה תעביר את הגנים שלה, או לפחות את רובם, לחמישה סוסים ערוכים גנטית במטרה שהביצועים שלהם יעקפו את אלו של אגדת הפולו עצמה. מדענים מחברת הביוטכנולוגיה הארגנטינאית Kheiron יצרו את הסוסים הראשונים בעולם שעברו עריכה גנטית באמצעות טכניקה שנקראת CRISPR-Cas9. הסוסים נולדו באוקטובר ונובמבר האחרונים.
"אנחנו מעצבים את הגנום שלהם עוד לפני הלידה", אמר גבריאל ויצ'רה, אחד המייסדים והמנהל המדעי ב-Kheiron. "אנחנו עושים זאת באמצעות טכניקות שנקראות 'מספריים גנטיים', שהן כלים מולקולריים המאפשרים לנו להגיע לכל אזור בגנום, לבצע חיתוך מדויק ולבצע שינוי בגנום הזה".

פולו פורזה, ששמה מתורגם מספרדית ל"טהרת הפולו", נכנסה להיכל התהילה של אגודת מגדלי סוסי הפולו הארגנטינאית. המדענים לקחו גנים מפולו פורזה כבסיס גנטי לחמישה הסוסים, וערכו את הגנים במטרה להגדיל את המהירות המתפרצת תוך שמירה על תכונות אחרות של סוסים מנצחים.
"ישנם סיבי שריר מסוימים שמעניקים יותר מהירות מתפרצת, כיווץ מהיר יותר, והחיה יכולה להגיע למהירות מתפרצת גבוהה יותר", אמר ויצ'רה, והוסיף כי המטרה הייתה לשלב את הגנים הללו "בדור אחד בלבד ובאופן מדויק". ויצ'רה אמר כי הסוסים עומדים בתקנות ספורט ה"פולו" הנוכחיות בארגנטינה ואינם נחשבים למסוממים או לאורגניזמים מהונדסים גנטית.

"אנחנו לא ממציאים שום דבר מלאכותי, אלא לוקחים את הרצף הטבעי הזה ומכניסים אותו לסוס טבעי אחר, שזה מה שהטבע עושה, אבל אנחנו עושים זאת מהר יותר וממוקד יותר", אמר ויצ'רה.
ויצ'רה ציין כי הטכניקה הזו מאפשרת למדענים להתאים את הגנום של כל סוס. בנוסף, הוא אמר כי Kheiron עובדת גם על שינוי גנטי של חזירים כדי שהאיברים שלהם יהיו תואמים להשתלות בבני אדם, וכן על פרות כדי להגדיל את כמות החלבון או לקצר את שיערן כך שיוכלו לעמוד טוב יותר בחום.
