אמש (ג'), עברה במליאת הכנסת הצעת החוק של חברת הכנסת אתי חוה עטיה (הליכוד) לפיה יחויב להציב מכשיר החייאה בקרונות הרכבת. ההצעה תחזור לדיון בוועדת הבריאות של הכנסת לקראת הכנתה לקריאה שנייה ושלישית.
כיום חלה החובה על כל מי שמחזיק או מפעיל מקום ציבורי. מכשיר ההחייאה חייב להיות מוצב במיקום מרכזי ונגיש. בין היתר, מחייב החוק להציב מפעם (דפיברילטור) בתחנות רכבת שמבקרים בהן באופן יומיומי 500 איש לפחות. אלא שבשל הצורך בנגישות של שירותי רפואת חירום בהסעת המונים ולשם הצלת חיים, ביקשה חברת הכנסת להוסיף לרשימת המקומות הציבוריים שלגביהם חלה החובה, רכבת ארצית או מקומית הנמצאת בתוך מבנה ומשמשת להסעת נוסעים. מהחוק מוחרגת רכבת הנוסעת בקו הרחוב (רכבת קלה) שלרכבי החירום אין קושי להגיע אליה במקרה הצורך.
הדפיברילטור הפך לחיוני לאחר שהוכחה יכולתו להציל חיים במקרים של מקרי חירום קרדיולוגיים. היתרון המרכזי של המפעם הוא בכך שהוא מיועד לשימוש גם על ידי אנשים שאינם אנשי רפואה. ההנחיות הקוליות והחזותיות הופכות את השימוש בו לפשוט גם במצבים של לחץ גבוה. התפתחות הטכנולוגיה גם הפכה את המכשירים לקלים לנשיאה ונוחים לתפעול כך שהם גם ניתנים לניוד לכל מקום.
בעקבות החקיקה בנושא, המכשיר נהיה נגיש לציבור ונמצא במיקום מרכזי מאפשר טיפול מהיר וחיוני במקרים של סכנת חיים ממשית. מחקרים מגלים כי הסיכוי לשרוד דום לב יורד בעשרה אחוזים עם כל דקה שעוברת ללא טיפול. שימוש במפעם בתוך ארבע דקות מרגע הופעת דום לב, מעלה את סיכויי ההישרדות עד שבעים אחוזים.
"אני שמחה שהצעת החוק שלי, שתחייב הצבת מכשירי החייאה בקרונות הרכבת עברה בקריאה ראשונה", אומרת חברת הכנסת עטיה, "זהו חלק משמעותי עבורי בדרך להשלמת החקיקה שמטרתה להעניק מענה מיידי במקרי חירום ולהציל חיים".