בעקבות הפרסום בוושינגטון פוסט, לפיו ישראל צפויה לתקוף את מתקני הגרעין האיראניים בחודשים הקרובים, התייחס לכך היום (ה') נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן, במסגרת נאום שנשא בבושהר: "הם מאיימים עלינו שיפגעו במתקנים הגרעיניים… אם אתם (האויב) תשמידו מאה מהם, אנו נבנה אלף נוספים. אתם יכולים לפגוע במבנים ובמקומות, אבל אינכם יכולים לפגוע באלה שבונים אותם… אתם לא יכולים למחוק את מוחותיהם של המדענים שלנו".
הדיווח הסתמך על דו"ח מודיעין מקיף שהופק בחודש שעבר בידי אגף המודיעין של המטות המשולבים והסוכנות למודיעין צבאי (DIA). נוסף על הדיווח בפוסט, השמיע נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ספקולציה דומה על תקיפה ישראלית בריאיון לרשת FOX ואתמול היא נטענה גם במאמר בוול סטריט ז'ורנל.
לצד פזכישאן, גם מפקד חיל האוויר האיראני, חמיד והידי, התייחס היום לתרחיש של תקיפה ישראלית: "אנו אומרים לכל המדינות – ידידות ואויבות כאחת – שהדוקטרינה שלנו היא הגנתית, אך נגיב בכוח לכל מתקפה מצד האויב". טראמפ אמר כי יעדיף להגיע להסכם עם טהרן על פני תקיפה שלה: "כולם חושבים שישראל, בעזרתנו או באישורנו, תיכנס ותפציץ אותם עד היסוד. אני מעדיף שזה לא יקרה".
במהלך חודש ינואר, ראש סוכנות האנרגיה האטומית של איראן, מוחמד אסלאמי, חשף כי אלפי עובדים עוסקים כעת בבניית יחידות 2 ו-3 בכור הגרעיני בבושהר. "נכון לעכשיו, 5,000 אנשים מעורבים בבניית שתי היחידות החדשות," אמר אסלאמי בביקור באתר והוסיף: "מאמציהם מבטיחים שהפרויקט מתקדם בקצב טוב ובמשמעת ראויה".

בתחילת החודש אמר אסלאמי, המשמש גם כאחד מסגניו של הנשיא פזשכיאן, כי הנזק מהסנקציות מתגמד לעומת החשיבות בהשגת יכולות גרעיניות. "לא צריך להתמקד בשקלול עלויות מול יתרונות", הוא ציין. "אנחנו אומנם משלמים מחיר כבד בשל הסנקציות, אבל העלויות אינן העיקר". בראיון שהעניק לערוץ טלוויזיה ממשלתי הדגיש אסלאמי את החשיבות של השגת טכנולוגיה גרעינית שתביא לכך שתקשה על "המעצמות העולמיות היהירות להתעלם מאיראן".
אסלאמי טען כי הערכת העלויות והתועלת של התוכנית, צריכה להתרחש רק לאחר שהושגו מה שהוא תיאר כיכולות הטכנולוגיות הנדרשות. "הגענו לשלב שבו נוכל ליישם טכנולוגיה גרעינית בתחומים שונים", הוא אמר, וטען כי תוכנית הגרעין של איראן שקופה ונועדה למטרות אזרחיות. כמו כן, הוא האשים את המבקרים בשימוש בה כדי לתדלק את מה שהוא כינה "איראנופוביה בינלאומית".
ב-23 בינואר הדגיש אסלאמי את היתרונות הכלכליים של תחנת הכוח הגרעינית בבושהר, ואמר שהיא עלתה 1.8 מיליארד דולר אבל סיפקה 70 מיליארד קילוואט שעות חשמל במשך למעלה מעשור. הוא העריך שהפקת אותה כמות אנרגיה מדלקים מאובנים הייתה עולה 8 מיליארד דולר, כלומר למעלה מפי ארבעה. עם זאת, לפי נתוני הממשל, הכור מייצר רק 2% מצרכי החשמל השנתיים של איראן.
דבריו של אסלאמי הגיעו לאחר שעלי לאריג'אני, יועץ למנהיג העליון עלי חמינאי, כינה את פרויקט הגרעין "חיוני" אך הדגיש שהוא אינו חזות הכל. "הנושא הגרעיני הוא חלק מהכוח הלאומי שלנו, אבל זה לא הכל. אנשים חייבים לחיות את חייהם, ויש להשיג התקדמות בתחומים שונים. הסכם הגרעין (JCPOA) שימר את הידע הגרעיני, הבטיח את המשכו, אבל צמצם את מספר הצנטריפוגות מ-9,000 ל-5,000", אמר לאריג'אני.

איראן התמודדה עם מחסור מתמשך בחשמל ובגז עקב הזנחה מצד הממשל וכתוצאה מהסנקציות הבינלאומיות בראשות ארה"ב. מאז שטראמפ הטיל את מה שהוא כינה "סנקציות לחץ" מרביות בקדנציה הראשונה שלו, החל מ-2018, שוויו של המטבע האיראני ירד כמעט פי 20, והאינפלציה עלתה ל-40%. הסנקציות שיבשו קשות את הכלכלה, בעיקר בענפי המסחר, הבנקאות, התחבורה והביטוח.
מזכיר מועצת המהפכה התרבותית העליונה של איראן לשעבר, סעיד-רזה אמלי, טען לאחרונה בריאיון כי הסנקציות "עלו" לכלכלה האיראנית כ-1.2 טריליון (1000 מיליארד) דולר במהלך 12 השנים האחרונות. כלכלן בכיר במדינה טען כי התמ"ג של איראן צנח בתקופה האמורה מ-640 מיליארד דולר ל-400 מיליארד דולר והעריך כי ללא הסנקציות, התוצרת הייתה צומחת לכטריליון דולר.
עקב כך, באיראן מראים נכונות לחדש את הקשר עם וושינגטון בנוגע לתוכנית הגרעין, כדי להפחית את הסנקציות הכלכליות של ארה"ב. כאמור, גם הנשיא האמריקני מראה נכונות להגיע להסדר חדש עם האיראנים, עמדה עליה שמר בעקביות מאז פרש מהסכם הגרעין של 2015.