ביום שישי, במהלך מסיבת עיתונאים בבית הלבן, אמר אמר נשיא ארה"ב החדש-ישן, דונלד טראמפ, כי לפי תוכנית ההגירה שגיבש – ישראל היא זו שתשלוט ברצועת עזה מבחינה ביטחונית. לפי דבריו של טראמפ, ארה"ב תשקיע בעזה בבניית נדל"ן שייצר הכנסות, אך לביטחון – מדינת ישראל ותהיה אחראית.
במסיבת עיתונאים שהתרחשה ביום שישי, לאחר פגישת טראמפ עם ראש ממשלת יפן, נשאל טראמפ לגבי תוכנית ההגירה מעזה. הנשיא אמר שארה"ב רואה את התוכנית כעסקת נדל"ן "אנחנו משקיעים בחלק הזה של העולם". טראמפ סייג ואמר "אני לא ממהר לעשות שום דבר", אך ציין כי ארה"ב לא תצטרך שום כוחות צבאיים בעזה מכיוון שאת הביטחון תספק ישראל. "הם יעשו את זה, אנחנו לא נציב נעלי צבא על הקרקע".
טראמפ: ארה"ב תיהיה בעזה כמשקיעת נדל"ן, ישראל היא זו שתנהל את האבטחה שם, לא אנחנו.
(הרדאר) pic.twitter.com/ryo5NskR6C— ינון מגל (@YinonMagal) February 8, 2025
"העובדה שנהיה שם, שיהיו לנו השקעות שם, אני חושב שתקדם הרבה את השלום. זה (המלחמות) נמשך כבר 50 שנה. אנחנו רק רוצים לראות יציבות", אמר נשיא ארה"ב. טראמפ הדגיש כי הנוכחות של האמריקנים ברצועת עזה תוביל ליציבות ושלום וטען שוב כי ארה"ב בכלל לא תצטרך חיילים ברצועת עזה "כי זה יטופל על ידי אחרים".

מוקדם יותר היום (א') פרסמנו כי לפי הערכת מומחים למזרח התיכון, הצעתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להעביר את כל הפלסטינים מרצועת עזה מסבכת את מאמציו להשיג נורמליזציה ביחסים בין ערב הסעודית לישראל, אך מוקדם לקבוע אם הרעיון יגרום לנזק ארוך טווח לקשרי הממשל עם הממלכה הערבית העשירה.
בשעות שלאחר דבריו של טראמפ ביום שלישי, התגובה הסעודית הרשמית הייתה מהירה ונחרצת, וקראה להקמת מדינה פלסטינית עצמאית בשטח הכולל את רצועת עזה, והדגישה כי הממלכה "לא תכונן יחסים דיפלומטיים עם ישראל ללא כך". ההצהרה, ששוחררה מעט אחרי השעה 4 לפנות בוקר שעון מקומי, נקטה קו נוקשה יותר בהשוואה להתבטאויות סעודיות קודמות שהציעו כי יחסים יהיו אפשריים אם ייקבע "נתיב" להקמת מדינה פלסטינית.
המהירות שבה הגיבה ערב הסעודית משקפת את רצינות הנושא עבור גורמי השלטון בריאד, לדברי עלי שיהאבי, איש עסקים סעודי המקורב לבית המלוכה. "בדרך כלל, סעודיה מגיבה לאט לעניינים כאלה, לפעמים לוקח שבוע עד שמגיבים, אבל כאן הייתה ביקורת מיידית", אמר.

הוא הסביר כי גורמי השלטון בסעודיה יעקבו אחרי התנהלות הממשל האמריקני לראות אם דבריו של טראמפ יובילו לצעדים מעשיים או אם ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, ינצל את הדברים לצעדים בשטח בעזה, בגדה המערבית ומעבר לכך. "הסכנה היא שנתניהו עשוי לנצל זאת", אמר שיהאבי.
לטראמפ היו קשרים חמים עם ערב הסעודית עוד לפני כהונתו הראשונה, והממלכה נמצאת בלב שאיפותיו לעיצוב מחדש של המזרח התיכון. טראמפ הצהיר שנורמליזציה של היחסים בין סעודיה לישראל תהיה "העסקה של המאה". הוא ניסה להשיג הסכם כזה כבר בקדנציה הראשונה שלו, במטרה להרחיב את הסכמי אברהם, שבמסגרתם ארבע מדינות ערביות – איחוד האמירויות, בחריין, מרוקו וסודן – הכירו בישראל. במסגרת עסקה אפשרית, סעודיה ביקשה ברית הגנה בסגנון נאט"ו עם ארה"ב וסיוע בפיתוח תוכנית גרעין אזרחית, בתמורה להכרה בישראל.
יואל גוזנסקי, בכיר לשעבר במועצה לביטחון לאומי של ישראל, אמר כי לדעתו טראמפ "הביך" את סעודיה בלי כוונה בכך שחזר בפומבי על משהו ששמע על עמדתה מאחורי הקלעים. "הסעודים יכולים להתגמש, אבל הם לא רוצים להראות שהם עושים זאת לפני שהם יודעים מה יקבלו ומה תהיה מידת הביקורת על כך", אמר. הוא ציין שכאשר נוהלו מגעים על הסכמי אברהם, הדיונים התנהלו בחשאיות. "אני בטוח שטראמפ שמע שהסעודים לא באמת צריכים מדינה פלסטינית, אבל יש הבדל גדול בין זה לבין לומר זאת בפומבי", הוסיף.