יו"ר הוועדה המייעצת למינוי בכירים, נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר השופט בדימוס אשר גרוניס, הודיע לממלא מקום נציב שירות המדינה, עו"ד רואי כחלון, כי לא יוזמן כחבר בוועדה לדיונים שיעסקו במינוי אלוף אייל זמיר לרמטכ"ל. גרוניס הבהיר במכתב ששיגר לכחלון כי בהחלטתו זו הוא מתסמך על חוות דעתה של היועצת המשפטית לממשלה, וכי לגישתו החלטה זו איננה סותרת את פסיקת בג"ץ בה נקבע כי כחלון ישמש כממלא מקום הנציב למשך שלושה חודשים. נציין כי על פי החלטת הממשלה, מכוחה הוקמה הוועדה המייעצת, נציב שירות המדינה הוא חבר קבוע בוועדה, זאת בשעה שיושב הראש שלה ושני נציגי הציבור הנוספים החברים בה ממונים בנפרד על ידי הממשלה.
"איני רואה צורך להיכנס לפרטי הפרטים של העניין. די לומר שהן היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה הן המשנה ליועצת המשפטית לממשלה בדיעה שאינך יכול לכהן כחבר בוועדה. ברור מן החומר כי הדעה האמורה הינה מקובלת על היועצת המשפטית לממשלה ומהווה למעשה את הנחייתה. די לציין כי נכתב, בין השאר, שמתנהלת חקירה משמעתית לגבי חשד שחתמת על תצהיר כוזב. עוד נכתב כי עניין זה נוגע לטוהר המידות, זאת שעה שסמכותה של הוועדה היא ליתן דעתה על טוהר המידות של המועמד לאחד מאותם שבעה תפקידים המפורטים בהחלטה", כתב גרוניס לכחלון.
עוד הוסיף גרוניס, כי "מכל מקום, על פי ההלכה הפסוקה המהווה חלק מן הדין בישראל, הנחייתה של היועצת המשפטית לממשלה מחייבת כל גורם ברשות המבצעת כל עוד לא נקבע אחרת על ידי בית המשפט או בחוק… על כן, בתפקידך כממלא מקום הנציב הינך כפוף להנחייתה של היועצת לפיה אין מקום שתכהן כחבר בוועדה. לפיכך, אין זה מן הנכון והראוי לזמנך לישיבת הוועדה הקרובה שתיערך ביום 12.2.2025. עוד יצוין כי על פי סעיף 1(ג) להחלטה ניתן לקיים ישיבה של הוועדה בנוכחות שלושה חברים, בהם יושב הראש, הוא החתום מטה.
"מן הידוע והמובן ברור שנוכח סיום תפקידו של הרמטכ"ל במועד קרוב ביותר- 6.3.2025 – חובה למנות רמטכ"ל במועד מוקדם ביותר. כך נאמר במכתבו של שר הביטחון לוועדה מיום 4.2.2025: 'הדחיפות נדרשת נוכח המצב הביטחוני הרגיש והאתגרים האסטרטגיים בפניהם ניצבת מדינת ישראל; קידום מינוי רמטכ"ל לצה"ל וקיומה של תקופת חפיפה ראויה בין הרמטכ"ל היוצא לזה הנכנס, הם צעדים דחופים וחיוניים להבטחת יציבות פיקודית, ליכולת קבלת ההחלטות בצה"ל ולשמירה על החוסן הביטחוני של מדינת ישראל, המצויה בלחימה עצימה ורב זירתית מזה כ-15 חודשים'", ציין הנשיא בדימוס.
עוד הבהיר גרוניס: "איני מתעלם מפסק דינו של בית המשפט העליון מיום 28.1.2025 בבג"ץ 10548-01-25. עצם דחייתה של העתירה לביטול מינוי לתפקיד והקביעה כי תכהן במשך שלושה חודשים אין בהן כדי להפוך את הנחייתה של היועצת המשפטית לממשלה בעניין אי כהונתך כחבר הוועדה שהרי אין בפסק הדין התייחסות ברורה ומפורשת לכהונה זו. יוער, כי אחד ממכתבי המשנה נכתב לאחר פסק הדין.
"נוכח הדחיפות במינוי רמטכ"ל, מן המתבקש ואף המצופה שכל גורם וכל אדם, בוודאי ברשות המבצעת, לא ינקוט מהלכים בדרך חסרת צידוק שעלולים להביא לעיכוב המינוי. מיותר לומר שאין בדברים אלה משום התייחסות למועמד, שהרי מועמדותו טרם נבחנה על ידי הוועדה… לסיכום, אין זה נכון וראוי לזמנך לישיבת הוועדה שתדון בעניין מינויו של אלוף (מיל') אייל זמיר לתפקיד הרמטכ"ל".
בתנועה למען איכות השלטון בירכו על הודעתו של השופט גרוניס, "מדובר בהחלטה מתבקשת המשקפת את החשיבות של שמירה על טוהר המידות והמקצועיות בשירות הציבורי. לא יתכן שאדם הנחקר בחשד לזיוף והטעיה, ואשר מסרב להישמע להנחיות היועצת המשפטית לממשלה, יהיה שותף להחלטות על מינויים בכירים בשירות הציבורי. התנועה לאיכות השלטון תמשיך לעמוד על המשמר ולפעול להבטחת מינויים ראויים ומקצועיים בשירות הציבורי".