חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 עיכבו הבוקר (ב') לחקירה את ראש עיריית פתח תקווה רמי גרינברג ומנכ"ל העירייה יניב בניטה בחשד למעורבות בעבירות שוחד והפרת אמונים. על פי החשד, השניים שיתפו פעולה באותן עבירות המיוחסות להם. החקירה מלווה ע"י המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.
החקירה בעניין גרינברג ומנכ"לו, יניב בניטה, נפתחה לפני כארבע שנים. התלונה הראשונה הוגשה ב-2019 והחקירה נמשכה שלוש שנים עד שהחשדות התגבשו. בשנת 2022 נעצר לראשונה בעקבות חשד שבעלי עניין העבירו מאות אלפי שקלים לקמפיין הבחירות ב-2018, בזמן שהתמודד על ראשות העיר, בתמורה להבטחה שיקדם את האינטרסים הכלכליים שלהם, בעקבות זאת נעצר בחודש אוגוסט 2023. כעבור שבוע גרינברג שוחרר משום שהמשטרה לא הצליחה להוכיח את החשדות. בתחילת חודש פברואר חלה תפנית שהצדיקה את עיכובו לחקירה פעם נוספת. במשטרה מעריכים שהפעם יוגשו כתבי אישום.
כאמור, הבוקר הובאו ראש העיר ומנכ"לו אל משרדי להב 433 לצורך השלמות חקירה לפרשייה שהחלה לפני כשבע שנים. אלא שזוהי אינה פרשיית השחיתות היחידה עליה נחקר ראש עיריית פתח תקווה. ב-2022 נחקר גרינברג גם בחשד ש'סגר' עסקאות חליפין עם מוסדות שבתמיכת העירייה לפיהן יעביר להן כספים בתמורה לכך שמתנגדיו המועסקים במוסדות אלה יפוטרו או יועברו מתפקידם. על פי החשד, ראש העיר לא בחל בנקיטת פעולות איומים באופן אישי או באמצעות שלוחיו. בחזקת המשטרה תיעוד של חלק מהאירועים שבגינם הוגשה תלונה נגד ראש העיר, שהתרחשו בין השנים 2020-2019.
עורך דינו של ראש העיר , עופר ברטל, מוסר בתגובה: ״ראש העיר הוא אדם ישר דרך ונקי כפיים, שניקה את אורוות השחיתות בפ "ת, ובתוך כך לא סיפק את מאויהם הכלכליים והפוליטיים של גורמים שונים, והם מנסים לנקום בו, ולהעלות טענות מטענות שונות נגדו. אין לנו ספק שהחקירה תסתיים בלא כלום. ראש העיר מסור מאד לתפקידו, וימשיך לשרת את התושבים עוד שנים רבות. עד כה שיתף ראש העיר פעולה עם החקירה, והשיב לכל השאלות בכל החקירות ע"מ לאפשר את בירור הטענות באופן ענייני. אנו מצפים מגורמי החקירה שלא לשחק לידי בעלי אינטרס לפגוע בראש העיר".
המאבק של המשטרה בשחיתות ברשויות המקומיות עולה מדרגה, רק בחודשים האחרונים נעצרו מספר מעורבים בפרשיות שחיתות שונות ברשויות מקומיות בכל רחבי הארץ. באפריל האחרון התנהלה חקירה סמויה ביחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433 (יאח"ה), בחשד למעורבות מרכזית של ראש עיריית נתיבות, יחיאל זוהר, בביצוע עבירות שחיתות.
כמו כן, בחודש מאי חוקרי יחידת להב 433 פשטו על משרדי עיריית תל אביב ועצרו 13 עובדים בחשד לשחיתות בהיקף של מיליוני שקלים. לעצורים יוחסו עבירות חמורות של שחיתות ציבורית, בהן הלבנת הון וקיזוז חשבוניות פיקטיביות, תוך שיתוף פעולה עם שני ארגוני הפשיעה של משפחות מוסלי וטורק. בין העצורים היו בכירים באגף התברואה של עיריית תל אביב ושני סגנים.
בחודש יוני, ראש מועצה מהצפון, סגנו, ראש מועצה לשעבר ומנהל במשרד החינוך נעצרו במסגרת פרשת שחיתות. על פי החשד, החשודים פעלו לכאורה על מנת לקדם מכרזים שבאחריות הרשויות המקומיות בתמורה ללקיחת טובות הנאה שוות כסף וזאת לכאורה בניגוד לחוק ותוך פגיעה באינטרס הציבורי.