לאחר הדיונים הרבים וההתנגדות העזה מצד חלק מיוצרי ושחקני הקולנוע בארץ, שר התרבות מיקי זוהר חתם היום (ב') על הרפורמה שלטענתו "צפויה לייעל ולחזק את הקולנוע הישראלי". הרפורמה כוללת בעיקרה את ביטול שיטת הלקטורה שמכוחה נקבע עד כה המימון להפקת סרטים בישראל, לחיזוק הקרנות הקטנות והאזוריות והגדלת תקציב הקולנוע ל-130 מיליון שקלים. בנוסף, הרפורמה תפחית את משקלם של סרטים ישראליים שזכו להצלחה בפסטיבלי קולנוע, כחלק מהצלחת הקרן.
"הרפורמה שאני מעביר תחזק את היצירה הישראלית, תעודד קולנוע איכותי ומצליח, ותבטיח שהתמיכה הציבורית תחזק את תעשיית הקולנוע ואת הקשר שלה עם החברה הישראלית כולה", אמר השר זוהר, "בתוך כך, אנחנו גם מגישים הצעת חוק לביטול הלקטורה, שיטה שלצערי לא הוכיחה את עצמה. יחד עם השינויים החדשים, הדבר יאפשר לציבור להיות הלקטורים בפועל. משלם המיסים שמממן את הקולנוע הישראלי הוא זה שיקבע מה התוכן אותו הוא אוהב ורוצה לראות. אני מודה אישית לכל אנשי המקצוע במשרד שעבדו חודשים ארוכים על הרפורמה במטרה להביא את התוצאה הטובה ביותר".
כזכור, לאחר שהציג זוהר את כוונותיו בדבר הרפורמה, מחו מספר לא מבוטל של יוצרי קולנוע כולל שחקנים מוכרים, בטענה כי ביטול שיטת הלקטורה ותקצוב הקרנות על פי הצלחתם המסחרית של הסרטים בקרב הקהל הישראלי תקשה על יצירת קולנוע אומנותי. מנגד, היו יוצרים שטענו כי השיטה הפכה במהלך השנים לשיטת "חבר מביא חבר", והקשתה על יוצרים חדשים בקולנוע להצטרף לתעשייה.
זוהר הקשיב לטענותיהם, שגם הגיעו לוועדת התרבות בכנסת בדיון סוער בשנה שעברה, אך אמר שמטרתו היא שהקהל הישראלי יאהב את הסרטים ולא מבקרי הפסטיבלים בחוץ לארץ. על פי משרד התרבות, המהלך התבצע לאחר עבודת מטה ממושכת ופגישות עם מאות אנשי קולנוע, בהם יוצרים, תסריטאים, בימאים, מפיקים ושחקנים, תוך ניסיון להתאים את המבחן לצרכים העולים מהשטח.
"המבחן החדש יהיה מותאם למציאות העכשווית ולראשונה יכלול ניקוד גבוה על חשיפת הקהל לסרטים גם בקולנוע, בטלוויזיה ובפלטפורמות אחרות. כתוצאה מכך, הקרנות הקטנות והאזוריות יחוזקו, תהיינה יותר תמיכה ביוצרים צעירים, נשים ויחוזקו הסוגות השונות, כגון: דוקו, אנימציה ועוד. ביטול הלקטורה תהפוך את הקהל הישראלי ללקטור בפועל".
בנוסף, נאמר ברפורמה כי ניקוד נוסף יינתן לקרנות על התייעלות וחיסכון תקציבי בפעילות השוטפת, על מנת לתעל את כספי המדינה ליצירת קולנוע ולא "לתפעול הטכני של הקרנות".