חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי, קיים אמש (שלישי) את הכנס השנתי שלו בירושלים. במהלך הכנס התקבלה החלטה על שינוי שם החוג ל"חוג הפרופסורים לחוסן לאומי", במטרה לשקף את הרחבת תחומי העיסוק של הפורום. הכנס משך אליו עשרות אנשי אקדמיה, משפטנים ומקבלי החלטות בכירים והיה במעמד חברי כנסת ושרים מן העבר ומההווה.
נקודת השיא של האירוע הייתה הענקת פרס "חוסן לישראל" לרעות בן חיים על פעילותה במסגרת צו 9. הפרס הוענק לבן חיים על פועלה למען שחרור החטופים, באמצעות עצירת משאיות הסיוע ההומניטרי לעזה. בקבלת הפרס בן חיים ציטטה את המילים משירה של חנה סנש: "קוֹל קָרָא, וְהָלַכְתִּי, הָלַכְתִּי, כִּי קָרָא הַקּוֹל." בכדי להסביר מה הניע אותה ואת משפחתה לפעולה חשובה זו.

"הכנס השנה הגיע בנקודת זמן קריטית לחברה הישראלית", מספר ד"ר יהודה שלם, סגן יו"ר חוג הפרופסורים לחוסן לאומי. "אנחנו עומדים בפני אתגרים משמעותיים בתחומי המשפט, הכלכלה והחברה, ולכן בחרנו להתמקד השנה בסוגיות ליבה שישפיעו על עתיד המדינה".
במהלך היום התקיימו דיונים מעמיקים בנושאי זהות המדינה, המלחמה בפרוגרס במערכת החינוך, מערכת המשפט ועוד, בהשתתפות ח"כ חנוך מילביצקי, יו"ר תנועת 'זהות' חכ"ל משה פייגלין, פרופ' אשר יהלום ועו"ד יהודה פואה, מייסד "בצלמו".
אחד הרגעים המשמעותיים בכנס היה דיון מיוחד בהובלת פרופ' משה קופל, יו"ר 'קהלת', על השפעה מאחורי הקלעים על מקבלי ההחלטות. "זהו דיון שחשף את המנגנונים הסמויים מהעין שמשפיעים על עיצוב המדיניות בישראל", הסביר אחד ממארגני הכנס.

בנוסף, בשיחה עם יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט, ח"כ שמחה רוטמן, תיאר רוטמן את השינויים במאזן הכוחות בין מערכות מדינה שונות. רוטמן טען כי רק מעטים הבינו את הבעיות במערכת המשפטית בתחילת הדרך וכיום מעל 80% מבינים שחייבים לייצר תיקון שורש. התמיכה הציבורית הזו, במקביל לנפילה של ממש באמון הציבור במערכת המשפט והיעוץ המשפטי, פותחים את הדלת למהלכים משמעותיים להחזרת המשילות לציבור ולנציגיו.
בהמשך הכנס, בשיחה שהעביר העיתונאי דוד בדין על פשעי אונר"א נחשף לראשונה כי אונר"א ממשיך לפעול במזרח ירושלים עד עצם היום הזה ולמרות ההכרזות כי יפסיק לפעול בישראל.
הכנס הסתיים בדיון סיכום במהלכו הוצגו תוכניות החוג לשנת 2025. "התובנות והמסקנות שעלו מהכנס ישפיעו על השיח הציבורי בישראל בשנה הקרובה", סיכם אחד מחברי הנהלת חוג הפרופסורים לחוסן לאומי.