במקביל לקידום המהיר של מתווה הפשרה בחוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, בקואליציה ממשיכים את הדיונים על חוק שינוי אופי בחירת נציב תלונות הציבור על שופטים והיום הוצג בוועדת החוקה הנוסח החדש של החוק, ששונה לחלוטין מהצעת החוק המקורית, וזוכה לביקורת של הייעוץ המשפטי של הכנסת.
המצב היום הוא שנציב התלונות על השופטים נבחר על ידי שר המשפטים ונשיא בית המשפט העליון, בחודשים האחרונים קידם יו"ר ועדת חוקה ח"כ שמחה רוטמן, נוסח שבו הנציב ייבחר על ידי רוב של 70 מחברי הכנסת בהצבעה חשאית במליאה, אבל השבוע הציג רוטמן נוסח חדש.
על פי המתווה החדש לבחירת הנציב, תמונה וועדה שתבחר את הנציב וזה הוא הרכבה:
- שר המשפטים – יו"ר
- שופט בדימוס שייבחר על ידי חבר שופטי העליון.
- שר העבודה
- שופט עבודה בדימוס שייבחר על ידי חבר שופטי בית הדין הארצי לעבודה
- דיין בדימוס שייבחר על ידי שני הרבנים הראשיים
- הסניגור הארצי
- יו"ר ועדת החוקה
- יו"ר הוועדה לביקורת המדינה
- עורך דין בעל ניסיון בייצוג בערכאות שימנה שר המשפטים

יוזם החוק רוטמן הציג את המתווה החדש ואמר: "כיום, שני אנשים ממנים את הנציב, שניהם תלויים, מחזיקים בכוח בלתי סביר. לשר המשפטים יש 50% או 100% כוח, תלוי איך מציירים אירוע של וטו, בשאלה מי יהיה נציב. עכשיו אנחנו מבזרים את הכוח. הטענה לפיה יש בעיה שהנציג המקצועי ימונה על ידו, ולכן כדאי לשקול שימונה בהסכמה עם גורם אחר, היא אמירה ערכית ולא משפטית, האומרת שיש בעיה שלשר המשפטים יהיה יותר מידי כוח במינוי".
עו"ד ד"ר גור בליי, יועמ"ש הוועדה אמר: "השינוי המוצע כעת אמנם מפחית מהממד הפוליטי בהליך הבחירה, אך עדיין, נבחרי הציבור והגורמים הקשורים בהם מחזיקים ברוב בוועדה. זאת בשונה מהליך הבחירה בחוק היום, שנותן משקל זהה לנבחרי הציבור ולגורם המקצועי בהליך הבחירה, שהוא 'וטו הדדי' לשר המשפטים ולנשיא העליון על הצעת המועמדים".