יותר מ-170 פצצות אימון ממלחמת העולם השנייה נמצאו מתחת למגרש משחקים באנגליה במהלך עבודות שיפוץ במקום, עדות למלחמה שהסתיימה כמעט לפני 80 שנה.
שתי הפצצות הראשונות התגלו בחודש שעבר על ידי עובדים שחפרו יסודות בפארק סקוטס, בעיירה וולר שבצפון-מזרח אנגליה, כשעה נסיעה מצפון לניוקאסל, כך דיווח ה-BBC. משרד ההגנה הבריטי הודיע כי יש לערוך סקר מלא של השטח, וכבר ביומיים הראשונים מצאו הקבלנים 155 פצצות בשטח של כ-2 מטרים רבועים.
"עד מהרה התברר שהיקף הבעיה גדול בהרבה ממה שמישהו צפה", נמסר בהודעה לעיתונות מטעם המועצה המקומית. המועצה תיארה את התחמושת כ"פצצות אימון", אך הדגישה כי "הן עדיין מכילות מטען, ובהתחשב בכמות הגדולה שנמצאה, יש להוציאן על ידי אנשי מקצוע".

בסך הכול התגלו עד כה 176 פצצות, לפי דיווח ה-BBC. חבר המועצה המקומית, מארק מת'ר ממפלגת השמרנים, אמר לרשת הבריטית כי רק כשליש מהפארק נבדק עד כה ו"ייתכן שעדיין נגלה בור נוסף עם פצצות נוספות". "זה די מדהים לחשוב שהילדים שיחקו מעל פצצות", אמר מת'ר. "זו הייתה באמת סיטואציה מאתגרת". בריאיון ל-Sky News ציין מת'ר כי משקל כל פצצה נע בין 4 ל-5 קילוגרם, והוסיף כי המועצה מתכננת להמשיך בבניית מגרש המשחקים החדש לאחר שתקבל אישור שהשטח בטוח.
אנדרו סטיוארט, פרופסור כבוד באוניברסיטה הלאומית של אוסטרליה שחוקר את מלחמת העולם השנייה, ציין כי ככל הנראה פצצות האימון הללו שימשו את משמר הבית (Home Guard), ארגון הגנה אזרחית שהתאמן להתמודדות עם פלישה גרמנית שמעולם לא התרחשה.
כיום, לדבריו, "הן עדיין עלולות לגרום לפציעות חמורות" אם יטופלו באופן שגוי. עם זאת, מאחר שמדובר בפצצות אימון המכילות ככל הנראה רק מטען נפץ קטן ואינן כוללות חומרי נפץ רגישים, סטיוארט אמר כי הוא "מודאג יותר ממחסני תחמושת אחרים, שבהם עשויות להימצא פצצות מסוכנות יותר".
לא תופעה נדירה בבריטניה
גילוי פצצות שלא התפוצצו אינו דבר נדיר בבריטניה. דו"ח של ה-BBC משנת 2018 ציטט את משרד ההגנה הבריטי, שלדבריו עסק בנטרול כ-450 פצצות גרמניות ממלחמת העולם השנייה בשמונה השנים האחרונות – כלומר, בממוצע 60 פצצות בשנה.

בחודש פברואר האחרון, כוח צבאי בריטי פינה פצצה במשקל כ-500 קילוגרם מחצר בית מגורים בפלימות', עיר בדרום-מערב אנגליה. הפינוי גרר את אחת מפעולות הפינוי הגדולות ביותר בבריטניה מאז סיום מלחמת העולם השנייה, כך מסרה הממשלה.
סטיוארט הסביר כי ככל הנראה החיילים בוולר נפטרו מפצצות האימון הללו בחיפזון, פשוט כדי לחזור הביתה. "בתום המלחמה הייתה הרבה עייפות", אמר, וציין כי חיילים שהוצבו באזורים מרוחקים יחסית כנראה קברו את הפצצות מתוך מחשבה שהן לא יפגעו באיש. עם זאת, הוא הוסיף: "ככל שההתפתחות העירונית נמשכת, עוד שרידים מהמלחמה צפויים להתגלות במקרה".