בעוד שכמויות מספקות של מזון נכנסו לרצועת עזה דרך ישראל בין ינואר ליולי 2024, "כשלי חלוקה" הביאו לכך שהוא לא תמיד הגיע לעזתים עבורם הוא יועד, כך לפי מחקר שפורסם אתמול (ד').
המחקר, שכותרתו "מזון סופק לעזה במשך שבעה חודשים במהלך מלחמת חמאס-ישראל" ופורסם בכתב העת Israel Journal of Health Policy Research, מצא כי 478,229 טונות של מזון סופקו לעזה במהלך שבעת החודשים.
אספקת התזונה היומית לנפש הייתה בממוצע 3,004 קילו-קלוריות ליום (הרבה מעל התקן הבינלאומי של 2,100 קק"ל ליום שנקבע על ידי "Sphere Project" קבוצה של עובדי סיוע וגופים המבקשים לשפר את איכות הסיוע ההומניטרי). האספקה היומית הייתה בממוצע 98 גרם חלבון (13% מסך האנרגיה המומלצת), 61 גרם שומן (18% מסך האנרגיה) ו-23 מ"ג ברזל (מתחת למינימום המומלץ).

למעט פברואר, שבו נרשמה ירידה בהיצע, משלוחי המזון גדלו בהתמדה במהלך החודשים שנבדקו. "גם לאחר התאמה לאובדן המזון הצפוי, תכולת האנרגיה, החלבון והשומן במזון עמדו או עלו על הסטנדרטים ההומניטריים של פרויקט הספירה לביטחון תזונתי", נכתב בדו"ח.
עם זאת, התגלה שחלוקת המזון הופחתה על ידי "מכשולים לוגיסטיים", התערבות של חמאס – שהשתלט במקרים רבים על משלוחי הסיוע – וכן בשל תקלות בתיאום בין סוכנויות הומניטריות.
צוות המחקר קורא לאנשי מקצוע בתחום הבריאות, סוכנויות הומניטריות ושותפים בינלאומיים לשפר את התיאום, תוך שימת דגש שמאמצים משותפים הם קריטיים לשיפור אספקת המזון לאוכלוסייה האזרחית בעזה.