שר האוצר בממשל טראמפ, סקוט בסנט, אמר כי ארה"ב שואפת לצמצם את יצוא הנפט של איראן כך שיעמוד על פחות מ-10 אחוזים מרמתו הנוכחית, בעוד הנשיא דונלד טראמפ מחדש את קמפיין "הלחץ המקסימלי" על תוכנית הגרעין של טהרן.
"אנחנו מחויבים להחזיר את האיראנים לרמת יצוא של 100,000 חביות נפט ביום", כפי שהיה במהלך כהונתו הראשונה של טראמפ, אמר בסנט ביום שישי בראיון לרשת פוקס ביזנס. לדבריו, נכון לעכשיו המדינה מייצאת 1.5 מיליון-1.6 מיליון חביות ביום. בסנט גם אמר כי יסלים את הסנקציות על האנרגיה הרוסית אם יקבל לכך הוראה מהנשיא. מחירי החוזים העתידיים על הנפט זינקו בעקבות דבריו, כאשר נפט מסוג ברנט נסחר בעלייה של עד 1.1% לרמה של 75.85 דולר לחבית.

בשבוע שעבר חתם טראמפ על צו המיועד להעצים את הלחץ הכלכלי על איראן, תוך חידוש הגישה הנוקשה שננקטה במהלך כהונתו הראשונה, בניסיון למנוע מהרפובליקה האסלאמית להשיג נשק גרעיני. הכנסות הנפט מאפשרות לאיראן לממן "פעילויות טרור ברחבי העולם", אמר בסנט. "הסינים, ואולי גם ההודים, רוכשים את הנפט האיראני הנתון לסנקציות, וזה בלתי מקובל", אמר לפוקס ביזנס.
צמצום היצוא ל-100,000 חביות ביום יותיר את איראן ב"מצוקה כלכלית חמורה", אמר בסנט. לדבריו, הנתונים הפנימיים של איראן מראים כי כלכלתה "שברירית מאוד כרגע" בשל "אינפלציה מאסיבית" ו"גירעון תקציבי עצום". הערותיו של שר האוצר ביטאו גישה מעט תקיפה יותר מזו של טראמפ, שאמר בשבוע שעבר כי הוא מהסס לחתום על הצו המכוון נגד איראן ומקווה להגיע להסכם שיימנע את יישומו.

בימים שקדמו להשבעתו של טראמפ ב-20 בינואר, בתי זיקוק באסיה חיפשו מקורות חלופיים מחשש שממשלו יגביל את הגישה לנפט איראני או רוסי. אך חלק מחששות אלו שככו לאחר ההכרזה על הצעדים הראשונים, שהתמקדו בשלושה מכליות בלבד. לעת עתה, התפוקה של המדינה החברה ארגון המדינות המייצאות נפט ממשיכה להיות יציבה. איראן הפיקה בממוצע 3.32 מיליון חביות נפט גולמי ביום בינואר, קרוב לרמה הגבוהה ביותר מאז שטראמפ השיק את המתקפה הכלכלית הקודמת ב-2018, על פי נתונים שנאספו על ידי בלומברג.