מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק לתיקון חוק הביטוח הלאומי של חבר הכנסת אופיר כץ. 31 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 5 שהתנגדו, והיא תוחזר לדיון בוועדת העבודה והרווחה.
על פי החוק, מוצע לקבוע כי לא ישולמו ולא יינתנו גמלאות לפי חוק הביטוח הלאומי למי שנדון למאסר בשל עבירת רצח או ניסיון לרצח בנסיבות טרור, או הורשע בעבירת טרור חמורה או בבית משפט צבאי בשל עבירת טרור ביטחונית ונגזרו עליו בשל כך עשר שנות מאסר לפחות. מאחר שלחלק מהגמלאות משולמות תוספות הנקבעות בהתחשב בתלויים במי שזכאי להן, מוצע לקבוע כי גם תוספות אלו לא ישולמו למי שישללו ממנו גמלאות כאמור.
עוד מוצע לקבוע כי במותו של אדם כאמור לא ישולמו מכוחו זכויות לדמי קבורה, מענק במקרה פטירה או זכויות לפי הסכם מכוח סעיף 9. אם הוא מי שנדון למאסר בשל עבירת רצח או ניסיון לרצח בנסיבות טרור, לא תשולם במותו גם גמלת שאירים או גמלת תלויים בנפגע עבודה לבני משפחתו.
כמו כן מוצע כי לא ישולמו לאדם כאמור גמלאות בעד ילדיו, אולם אם בעד ילדו יש זכאות לקצבת ילדים או לקצבת ילד נכה ואין זכאי אחר לקצבה כאמור, ימנה המוסד לביטוח לאומי אדם שיקבל את הגמלה עבור הילד. כל עוד פסק הדין המרשיע אדם וגוזר את דינו בעבירות כאמור אינו סופי, יעוכב תשלום הגמלאות האמורות. לבסוף, מוצע לקבוע כי ההסדר יחול גם על מי שנדון למאסר או הורשע לפני יום תחילתו של ההסדר המוצע ושלילת הגמלאות תהיה רק בשל התקופה שממועד התחילה ואילך.
ח"כ אופיר כץ, יוזם ההצעה מסר: "מדובר באנשים שלא רואים אותנו כלגיטימיים במדינת ישראל. במעשה הטרור הם מנתקים את הקשר שלהם עם המדינה. מדוע שהמדינה תממן את המחבלים האלה בתגמולים שונים? איזו עוד מדינה מעניקה הטבות וגמלאות לאנשים שרוצחים את אזרחיה? זה דבר מופרך וכישלון מוסרי שלנו – ואנחנו מסיימים עם זה עכשיו".