ועדת הבחירות למועצת הרבנות הראשית פרסמה את תוצאות הבחירות למועצה שנערכו היום (ג'). 138 מתוך 150 חברי האסיפה הבוחרת השתתפו בבחירות, בסיומן נבחרו למועצה במצוות המחוקק חמישה רבנים ספרדים וחמישה אשכנזים. חמשת הרבנים הספרדים שנבחרו הם: הרב אליהו אלחרר, הרב שמואל אליהו, הרב יגאל כהן, הרב יוסף בן דוד והרב יוסף שלוש. חמשת הרבנים האשכנזים שנבחרו הם: הרב אליעזר שמחה וייס, הרב יעקב שפירא, הרב יצחק דוד גרוסמן, הרב אליעזר ברוד והרב יעקב רוז'ה.
עריכת הבחירות התאפשרה בעקבות בעקבות התיקון לחוק שביטל את פסיקת בג"ץ בנוגע למינוי נשים כחלק ממכסת הרבנים החברים בגוף הבוחר. בעקבות התיקון לחוק הוגשה עתירה לבג"ץ שביקשה לבטלו. העתירה הוגשה על ידי מרכז רקמן, אשר הגיש גם את העתירה המקורית בעקבותיה חויבו הרבנים הראשיים לשקול מינוי נשים כחלק ממכסת הרבנים שעליהם למנות בגוף הבוחר.
בעתירה נטען כי "משמעות התיקון לחוק היא הצבת תנאי כשירות חדשים, אשר משמעותם, לאור מדיניותה הידועה של הרבנות הראשית, הדרתן המוחלטת של נשים מלהתמנות כחברות תחת סעיף זה ובחלק ה'רבני' של האסיפה הבוחרת בכלל, באופן המהווה אפליה ברורה וישירה, או לכל הפחות אפליה תוצאתית. מדובר במצב חריג שבו תפקיד, אשר טרם תיקון החוק, היה פתוח גם לנשים, נסגר לגברים בלבד. יודגש: משמעות התיקון הינה קביעה כי נשים בעלות רקע תורני והלכתי, אשר אינו נופל מזה של רבנים גברים, פסולות מלהתמנות לתפקיד זה, תוך אפליה העולה כדי השפלה של ממש לאחר שאלו לא יוכלו להתמנות כחברות באסיפה הבוחרת בחלק ה'רבני' ותוך הותרת ייצוג עולם ההלכה לגברים בלבד".
"אף שסעד של ביטול חוק לא יינתן בנקל, האפליה הגלומה בתיקון החוק נשוא עתירה זו היא אפליה המגיעה עד כדי השפלה קשה לנשים בכלל ואלו הלומדות ועוסקות בהלכה בפרט. הדבר עולה הן מנוסח התיקון לחוק, אשר באופן ברור מונע נשים מלהתמנות, מכוח הסעיף, כחברות באסיפה הבוחרת בחלק השמור לעולם התורה, הן מנסיבות חקיקתו, המעידות על כך שתכליתו של התיקון הייתה, בראש ובראשונה, תכלית שאינה ראויה – מניעת מינויו של נשים תחת סעיף זה והן מהיעדר הבחינה של אפשרויות פוגעניות פחות. מדובר במקרה חריג בו נראה שכוונתו הדומיננטית של המחוקק הייתה להפלות נשים ולהדירך מלשאת בתפקיד שהיה פתוח בפניהן אך לפני תקופה קצרה. לאור האפליה הבוטה ובהלימה לפסקי הדין שיצאו מבית המשפט הנכבד, אשר עסקו בביטולה של אפליה גנרית פסולה כאמור, הרי שגם דינה של אפליה זו להתבטל או לכל הפחות להצטמצם על ידי בית המשפט הנכבד", טוענות העותרות.
במרכז רקמן אף ביקשו להוציא צו ביניים נגד קיומן של הבחירות במתכונת הנוכחית, אולם שופטת בית המשפט העליון גילה כנפי שטייניץ דחתה את הבקשה והבחירות נערכו היום כמתוכנן.
הרב ד"ר שאול פרבר, יו"ר ומייסד ארגון עתים, מסר בעקבות תוצאות הבחירות למועצת הרבנות, "אני מברך את כלל הרבנים שנבחרו היום למועצת הרבנות הראשית ומאחל לעם ישראל שתהא זו מועצה מוצלחת שתפעל לטובת כלל הציבור ולשיפור שירותים הדת שכה זקוקים לכך. עם זאת, ההרכב שנבחר מראה כי מה שהיה הוא שיהיה. ההתרחקות המתמשכת של הציבור היהודי מזהותו היהודית ומהמוסדות הרבניים יושבת גם על כתפי הרבנים שישבו במועצה בעשורים האחרונים וקשה להאמין שהישועה תבוא כעת. רק שינוי מהותי ביחסו של הממסד הזה לתפקידו הלאומי יכולה להציל את המצב. כולי תקווה שיחד עם הרבנים הראשיים החדשים, שמראים נכונות לחיבור הרבנות לציבוריות הישראלית נראה שינוי לטובה וקרנה של הרבנות הראשית תעלה למקום הראוי לה".
ח"כ פנינה תמנו שטה, חברת האסיפה הבוחרת של מועצת הרבנות הראשית לישראל: "שמחה לראות שחברי המועצה הצביעו היום כשהיושר והערכים מוביל את דעתם, ולא רק שלא אפשרו ל"רב" אסולין להיבחר למועצה, אלא הביאו אותו למקום האחרון. יהדות אתיופיה שמרה על הגחלת היהודית במשך 2,000 שנות גלות, ויש לנו זיכרון ארוך. פגיעה גזענית בנו לא תיענה בשתיקה כאשר מנסים להגיע למוקדי כוח והשפעה, ובמיוחד בעולם התורה".