במושב מיוחד עם ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, קראה ועידת הנשיאים של ארגונים יהודיים אמריקנים גדולים בישראל ללחוץ על האו"ם להטיל על חמאס דין וחשבון על אלימות מינית.
"זעמנו על המתקפה האכזרית של חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר ועל הדיווחים על ביצוע נרחב של אלימות מינית", אמרה קרול אן שוורץ, הנשיאה הלאומית של הדסה העולמית. "האו"ם עדיין לא הגדיר את חמאס כחשוד בביצוע דפוסי אונס בסכסוך מזוין או הטיל על ארגון הטרור אחריות לפשעים אלה נגד האנושות. אנחנו לא נוותר. אלימות מינית במלחמות גוברת ברחבי העולם, ואחריות היא המפתח למניעת זוועות עתידיות".
אן שוורץ הוסיפה כי הארגון שלה נפגש עם מנהיגי האו"ם וגייס למעלה מ-150,000 חתימות מכמעט 120 מדינות כדי "לדרוש מהאו"ם להתבטא ולחייב את חמאס באחריות".
"כנשים יהודיות, הגוף שלנו חולק את הכאב – ההשפעות של דה-הומניזציה, אובייקטיביזציה ושנאה שמתרחשים בקמפוסים שלנו ומחוצה לה", אמרה מרדית' ג'ייקובס, מנכ"לית הנשים היהודיות הבינלאומיות (JWI). "יהודים שנפגעו מאלימות מינית כבר לא מרגישים בטוחים לבקש עזרה מהגורמים המקובלים. איבדנו עמיתים, ותכניות לימודי נשים באוניברסיטאות ברחבי ארה"ב מלמדות שישראל הופכת את הפמיניזם לנשק ושאסור לסמוך על הציונות".
חטופים משוחררים תיארו את התקיפות המיניות שהם סבלו מידי מחבלי חמאס במהלך תקופת השבי. החטופה המשוחררת עמית סוסנה אמרה ל"ניו יורק טיימס" כי מחבל ששמר עליה בשבי אילץ אותה "לבצע איתו מעשה מיני" באיומי אקדח.
"אונס הוא פשע נגד האנושות", אמרה שילה כץ, מנכ"לית המועצה הלאומית לנשים יהודיות. "אסור לנרמל את זה לעולם – לא בערים שלנו, לא בקמפוסים שלנו, לא ככלי מלחמה. אבל השתיקה עצמה מנרמלת אונס".
"הלוואי ויכולתי לשבת עם הנשים שחמאס השתיק ב-7 באוקטובר ולהגיד להן: 'הרגעים האחרונים שלכן לא יגדירו אתכן'", הוסיפה כץ. "'אנחנו נלחמים כדי להבטיח שאף אחד אחר לא יסבול כמוך'. תנו לזה להיות המהפכה שתתעורר בזכותם".
הוועדה, בראשות חבר הכנסת יולי אדלשטיין, "אישררה את מחויבותה של ישראל להבטיח שחמאס יישא באחריות", לפי הודעה לעיתונות.
במרץ 2024, האו"ם הצהיר שיש "הוכחה מרשיעה" שחמאס ביצע אלימות מינית ב-7 באוקטובר, אך לא נקט בפעולה בהמשך לכך.