פורעים אנטישמיים תקפו אתמול (שלישי) יהודים בשכונת בורו פארק בניו יורק. המהומות אורגנו על ידי פל-עודה – הסניף המקומי של ארגון אל-עודה (הקואליציה לזכות השיבה הפלסטינית) – אשר עודד את המשתתפים "להציף את בורו פארק". באותם המילים בהם השתמש חמאס לטבח ה-7 באוקטובר ("מבול אל-אקצא").
בעמותת NGO MONITOR מציינים כי אל-עודה הביע תמיכה בטבח ה-7 באוקטובר ויש לו קשרים ענפים עם ארגון סמידון, גוף שהוגדר כארגון טרור על ידי ארה"ב, גרמניה, ישראל וקנדה. בכירים בארגון שיבחו ארגוני טרור כגון חמאס, הג'יהאד האסלאמי והחזית העממית לשחרור פלסטין.
אל-עודה רשום בארה"ב כעמותה פטורה ממס לפי סעיף 501 (c) (3) של ה- IRS. הארגון אינו מפרסם מידע על מקורות המימון שלו. בשנת 2022 (השנה האחרונה שלגביה ישנם נתונים זמינים לגביו), הוא דיווח על הכנסה כוללת של 44,789 דולר והוצאות בסך 54,195 דולר.
הקשרים עם סמידון מתבטאים בין היתר בכך שבאתר אל-עודה נאמר כי שרלוט קייטס – "המתאמת הבינלאומית" של סמידון – היא חברה בוועד של הארגון אל-עודה וסמידון אף שיתפו פעולה באירועים שונים. לדוגמה, ב- 21 במאי 2020, מוחמד חטיב, מתאם סמידון באירופה, נאם באירוע של אל-עודה לציון "72 שנות נכבה והתנגדות מתמשכת". נציין כי בנובמבר 2024, הולנד מנעה את כניסתו של חטיב לשטחה בשל קשריו לטרור. ביולי 2024 הרשויות בבלגיה החלו בתהליך של שלילת מעמד הפליטות של חטיב.
עוד פורסם על שרלוט קייטס, כי באוגוסט 2024 קייטס נסעה לאיראן כדי לקבל את "פרס זכויות האדם והכבוד האנושי האסלאמי השנתי השמיני", כאחת משישה מקבלי הפרס, לצד מנהיג הג'יהאד האסלאמי זיאד נחאלה. גם מנהיג חמאס, אסמאעיל הנייה, שחוסל באיראן ביולי 2024, צויין בין זוכי הפרס באירוע. במאי 2024 נעצרה קייטס כחלק מחקירת פשעי שנאה בוונקובר לאחר ששיבחה את מתקפת ה-7 באוקטובר כ"מעשה הירואי ואמיץ" וקראה להסרת חמאס, הג'יהאד האסלאמי, חיזבאללה וארגונים נוספים מרשימת הטרור הקנדית. באירוע שנערך במרץ 2024 קייטס הצהירה "אין שום דבר פסול בלהיות חבר בחמאס, להיות מנהיג בחמאס, להיות לוחם בחמאס".
ארגון אל-עודה ואנשיו הביעו תמיכה באלימות נגד אזרחים ישראלים ושיבחו ארגוני טרור: במאי 2024, אל-עודה פרסם הצהרה משותפת שקראה ל"שחרור מלא של פלסטין, מהנהר ועד הים" ותמכה ב"זכות להתנגדות בכל אמצעי נדרש". ב-7 באוקטובר 2023 אל-עודה פרסם הצהרה שהביעה "תמיכה בלתי מעורערת בהתנגדות הפלסטינית", והוסיף "ההתנגדות הפלסטינית, באמצעות פעולותיה האמיצות, סוללת את הדרך לשים קץ לנכבה המתמשכת".
מנהיגי אל-עודה אף הביעו תמיכה בחמאס ובארגוני טרור נוספים: למיס דיק – שהוגדרה על ידי אל-עודה כ"נציגת ניו יורק" בבורד של הארגון – אמרה בנאום שנשאה באפריל 2022: "אנו מצהירים באופן חד משמעי שכל הפלסטינים הם לוחמי חירות. אלו הנלחמים למען הצדק, כמו חמאס…כמו הג'יהאד האסלאמי, כמו כוחות אל-קודס האיראנים, כמו החזית העממית, כולם לוחמי חירות שנלחמים לא רק למען שחרור פלסטין, אלא למען ההגנה והביטחון של כל האנשים שמדינת האפרטהייד ישראל היא איום עולמי עליהם".