BBC, רשת התקשורת הבריטית הלאומית, הואשמה בכך שהפכה את עצמה לכלי תעמולה של חמאס על ידי שידור סרט דוקומנטרי על רצועת עזה, שסופר על ידי בנו של בכיר בחמאס.
הסרט התיעודי בן השעה, "עזה: איך לשרוד אזור מלחמה", עקב אחר הסכסוך דרך עיניהם של שלושה ילדים. הוא סופר על ידי עבדאללה, בן 14, שרשום בקרדיטים של הסרט כעבדאללה אל-יזורי. אביו של עבדאללה הוא איימן אל-יזורי, סגן שר החקלאות בממשלת חמאס. הקשרים המשפחתיים של הילד לא נחשפו לצופים, דיווח "הטלגרף".
הרשתות החברתיות של אל-יזורי מציגות מספר התייחסויות לבנו עבדאללה או "עבוד", נכתב בעיתון הלונדוני. בינואר 2024, פרסם אל-יזורי תמונה של נער צעיר שנראה כעבדאללה עם המילים "עבוד… שאלוהים ישמור עליו".
ארגון "לייבור נגד אנטישמיות" הגיש תלונה רשמית ל-BBC, וטען כי היא התרשלה לבדוק את הרקע של משתתפי הסרט הדוקומנטרי. "נראה שהסרט התיעודי הזה חווה כישלון חרוץ בבדיקת נאותות של ה-BBC, כאשר תעמולת חמאס מקודמת כעובדה אמינה על חשבון משלמי המסים", אמר אלכס הרן, מנהל הארגון.
"מידע מוטעה הוא סיפורה של המלחמה בין ישראל לחמאס, וזה לא מקרה בודד. היה כישלון של פלטפורמת חדשות לבחון כראוי מקורות ונכונות לעורר שוב ושוב דיסאינפורמציה של חמאס", הוסיף הרן. "צריך לערוך חקירה דחופה כיצד זה קרה שוב".
העיתונאי החוקר דיוויד קולייר, שהיה הראשון שחשף את אופיו השנוי במחלוקת של הסרט, שאל כיצד היוצרים, ובמיוחד שני הצלמים המקומיים, לא ידעו על קשריו המשפחתיים של עבדאללה. "שני הצלמים עקבו אחרי הילדים האלה במשך חודשים. הם לגמרי ידעו מי הוא. האם אחד מהמפיקים ידע?" שאל קולייר. "איך BBC נתנה לבן של שר בחמאס לחפש אהדה ולעשות דמוניזציה של ישראל במשך שעה בסרט תיעודי שלה?".
דובר BBC הגן על הסרט ואמר שהוא "הופק בהתאם להנחיות העריכה של הרשת, של-BBC יש שליטה מלאה על העריכה", וכי "להורי הילדים לא הייתה השפעה כלשהי על העריכה".
קולייר אמר כי "הגיע הזמן ש-BBC יבינו שהארגון היחיד שיש לו שליטת עריכה על מה שאנחנו רואים שיוצא מעזה הוא חמאס. הכישלון האחרון הזה הוא אולי החמור ביותר עד כה. צריכה להיות חקירה דחופה כיצד BBC כל כך טועה בכך כל הזמן".
דני כהן, בכיר לשעבר ב-BBC שטען כי קיים "משבר מוסדי" ברשות השידור הלאומית וקרא לערוך חקירה עצמאית בנוגע לסיקור שלו על המלחמה בעזה, אמר ל"טלגרף" כי הגילויים האחרונים מאשרים את חששותיו כי הרשת הופכת לכלי תעמולה של חמאס. "נראה שזו עוד דוגמה מחרידה לכישלון עיתונאי ולהטיה אנטי-ישראלית", הוא הוסיף. "יש לשאול האם ה-BBC ביצע את הבדיקות העיתונאיות הבסיסיות ביותר".
לדברי כהן, "מרמים את משלמי האגרה ברחבי בריטניה שוב ושוב וגרומים להם לשלם עבור יחסי ציבור של חמאס. אין ספק שעכשיו ל-BBC יש בעיה רצינית מאוד עם איכות העיתונות וההטיה האנטי-ישראלית שלו".
עבדאללה, הילד המופיע בסרט התיעודי, הופיע בדיווח אחר של ה-BBC. בנובמבר 2023, ניתן לראות אותו מדבר על ההרס בעזה כשהוא מלווה בח'ליל אבו שמאלה, אדם שהוצג בפני הצופים כאביו, אך במציאות מדובר בדודו. שמאלה הוא המנהל לשעבר של אל-דמיר, ארגון לא ממשלתי שמוביל קמפיינים לתמיכה באסירים פלסטינים.
"אל דמיר פעילה מאוד בקידום קמפיינים של BDS, עבודה אל מול גופים בינלאומיים ושימוש ברטוריקה מלהיבה מאוד", מדווח ארגון NGO-Monitor באתר האינטרנט שלו. לאל-דמיר יש קשרים עם החזית העממית לשחרור פלסטין, שהוגדר כארגון טרור בארצות הברית, האיחוד האירופי, קנדה וכמובן ישראל.