על פי תחזית מזג האוויר, סופת "קורל" צפויה להביא עימה טמפרטורות נמוכות ואולי גם שלג בגבהים, מגדלי הפירות הנשירים (תפוח, אגס, שזיף, דובדבן וכד') מברכים על מנות הקור הצפויות, אך החקלאים המגדלים פירות סובטרופיים וירקות, חוששים מנזקי קרה.
במקביל, בעלי חדרי האירוח וכפרי הנופש בצפון הגולן שהיו סגורים לאורך המלחמה, מדווחים על עלייה חדה בביקוש ונערכים מבעוד מועד לקבלת האורחים והמטיילים הרבים הצפויים להגיע וליהנות מהחורף בשיא עוצמתו.
עופר חיות מנכ"ל תיירות עין זיוון, הממוקם 961 מטר מעל פני הים מברך על התחזית הצפויה: "עם פרסום התחזית לקור, מזג אוויר סוער ואפילו שלג, נרשמה עלייה חדה בביקוש מצד נופשים רבים המעוניינים להגיע לחופשה לגולן סוער ומושלג. בתיירות עין זיוון נערכנו לקליטת המבקרים שייהנו מהשלג, מול נופי כרמי היין ומטעי הפרי. אנשי הקולינריה במתחם התיירות נערכו עם מטעמים חורפיים וחמים, בפודטראק, בחומוסייה, במסעדת יקב בהט, ביקב פלטר, כמובן עם יין משובח וגבינות, קוקטיילים ומשקאות חמים, וכך גם באטרקציות התיירותיות", אומר חיות ומוסיף, "אנו מקווים, כי מזג האוויר האירופאי החורפי והשלג אכן יגיעו, והמשקעים הצפויים יביאו לזרימות במפלי ונחלי הגולן. הקור והשלג ייטיבו עם מטעי הפרי וכרמי היין, שישביחו את איכות הפירות בקטיף הקיץ, ובעיקר שמחים לשוב ולארח לאחר שהיינו סגורים כל תקופת המלחמה ומתפללים לעונת אירוח שקטה".

מגדלי האבוקדו הנמצאים כעת בקטיף, פחות מרוצים מהקרה. אמיר בכר, מנכ"ל "אבוקדו גל", של "החברה לפיתוח הגליל": "למרות שנראה כרגע כי לא צפוי נזק ישיר לגידולי האבוקדו, נוכל לאמוד את הנזקים רק מספר ימים לאחר הקרה הצפויה בימי תחילת השבוע, רק אז תראה השפעת הקרה על הפרי. כבר ביום שישי הקרוב הטמפרטורות צפויות לרדת ואנו בהחלט נערכים לכיסוי המטעים ברשתות נגד הקרה, למרות שלא אפשרי לכסות את כלל השטחים" אומר בכר.
ראובן דור, חוקר סובטרופיים ומנהל קשרי חוץ במו"פ צפון-מיגל: "על פי תחזיות מזג האוויר, הטמפרטורות יחלו לרדת בסוף השבוע, ובלילה בין יום שלישי (25.2) לרביעי, וייתכן גם בלילה שאחריו, עלול להתרחש אירוע קרה משולבת, המסוכן לגידולי החקלאות. אירוע הקרה המשמעותי האחרון התרחש בשנת 2016, ופגע קשות בשטחי גידול אבוקדו בגליל המערבי, כאשר הנזק בלילה אחד בלבד נאמד בכ-40 מיליון שקלים. אנו עוקבים אחר התחזיות בשיתוף משרד החקלאות, בתקווה שתהיינה עננות וזרימת רוח שימתנו את נזקי הקור, אך על החקלאים להיערך בהתאם לכל תרחיש".

קפטן מנחם לב מקיבוץ עין גב ממש לא מתרגש מהסערה שבפתח, מתכוון להמשיך בשגרת הדייג ולצאת בספינת הדייג עם צוותו, אל עומק הכנרת ככל שמזג האוויר יאפשר: "מזג אוויר קר לא מפריע לתפוס דגים ולנו הדייגים לא מפריעים גשם וקור, כל עוד אין רוח חזקה יוצאים לדוג. רק במצב של רוח בעוצמה של מעל 20 קמ"ש, יקשה עלינו לעבוד. בכל מקרה תמיד מתארגנים לקראת סערה, קושרים עוד חבל למזח ועוקבים אחר מצב הכנרת אם סוערת מדי. אנחנו מיומנים, רגילים לראות את הברומטר של הכנרת ויודעים כיצד ומהיכן משבי הרוח מגיעים, ומתי סערה מתקרבת. אלו אינן רוחות מזרחיות, אלא רוח שמביאה איתה גשם וברכה".