מוסא אבו מרזוק, ראש לשכת קשרי החוץ של חמאס הנמצא בקטאר, אמר בריאיון טלפוני ל"ניו יורק טיימס" כי לא היה תומך במתקפה הרצחנית של ארגון הטרור על ישראל בשבעה באוקטובר, אילו היה יודע איזה הרס היא תמיט על עזה. הידיעה על ההשלכות, לדבריו, הייתה הופכת את גיבוי התקיפה ל"בלתי אפשרית".
אבו מרזוק טוען כי לא ידע מראש על התוכניות הספציפיות ל-7 באוקטובר, אך הוא ומנהיגים פוליטיים אחרים של חמאס אישרו את האסטרטגיה הכוללת לתקוף את ישראל צבאית.
לדבריו, קיימת נכונות מסוימת בתוך חמאס לנהל משא ומתן על עתיד הנשק שמחזיק הארגון בעזה. מדובר בחידוש, משום שעד עתה דוברי חמאס טענו כי אין סיכוי כי הארגון יתפרק מנשקו. כך בין היתר, אוסאמה חמדאן אמר בוועידה בדוחא כי "נשק ההתנגדות" אינו עומד לדיון. עם זאת, אבו מרזוק סירב לענות על שאלות ספציפיות לגבי פשרות אפשריות בנושא הנשק של חמאס – פשרות שעשויות לכלול לכאורה את אחסנת הנשק במתקנים בפיקוח בינלאומי, הסכמה לוותר על בנייה מחדש של המנהרות או הפסקת גיוס לוחמים.
הכתבה מציינת כי לא ברור באיזו מידה דעותיו של אבו מרזוק משותפות למנהיגי חמאס אחרים, והאם אמירותיו מהוות ניסיון להשפיע על המשא ומתן עם ישראל.
בכיר ארגון הטרור טוען עוד, כי המלחמה נגד ישראל הייתה בעצמה "סוג של ניצחון". אם כי במונחים אבסולוטיים, אמר שזה יהיה "לא מקובל" לטעון שחמאס ניצח, במיוחד בהתחשב בהיקף ההרס שישראל גרמה לעזה.
בנוגע לשחרור חטופים ישראלים, אמר כי אם יתארך השלב הראשון צפוי ארגון הטרור לדרוש שחרור מחבלים רבים יותר עבור השבת חטופים, וחזר לנוסחת "כולם תמורת כולם", שישראל מתנגדת אליה. על פי הכתבה, הוא הזכיר 500 ו-1,000 אסירים כמספרים אפשריים עבור כל חטוף. אבו מרזוק שב על ההצעה שלא מתיישרת עם מטרת המלחמה הישראלית של הכרעת חמאס – לשחרור כל החטופים בבת אחת תמורת שחרור כלל המחבלים מבתי הכלא, סיום המלחמה ונסיגת כוחות צה"ל מעזה.