במסגרת קרב הנוסחים בין אירופה לארה"ב בנוגע להחלטת העצרת הכללית של האו"ם, לרגל יום השנה השלישי לפלישה הרוסית לאוקראינה, הצביעה ישראל יחד עם ארה"ב, נגד הצעת ההחלטה האוקראינית-אירופית.
מאז שנכנס הנשיא טראמפ לבית הלבן לפני קצת יותר מחודש, הוא שינה משמעותית את המדיניות האמריקנית בנוגע לאוקראינה, תקף את התנהלות הנשיא האוקראיני וולודימיר זלנסקי, ומול הבידוד הבינלאומי שננקט עד כה – גם קיים שיחות עם רוסיה.
ההחלטה האוקראינית-אירופית שהועלתה להצבעה בעצרת הכללית של האו"ם היום, קוראת לשמירה על ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה, להורדת ההסלמה, עצירת פעולות האיבה ולפתרון בדרכי שלום של המלחמה. היא התקבלה ברוב של 93 קולות, 18 מתנגדות ו-65 נמנעות. בין המתנגדות – ארה"ב, רוסיה, הונגריה וישראל.
הצעת ההחלטה האמריקנית לא כינתה את רוסיה 'תוקפן' ולא התייחסה לריבונות האוקראינית, אלא "מפצירה לסיום מהיר של הסכסוך וקוראת לשלום בר קיימא בין אוקראינה לרוסיה".
נציגת ארה"ב לאו"ם, אמרה כי "החלטות מרובות של העצרת הכללית דרשו מרוסיה להסיג את כוחותיה מאוקראינה. ההחלטות הללו לא הצליחו לעצור את המלחמה. זה נמשך כעת זמן רב מדי, ובמחיר נורא מדי עבור האנשים באוקראינה, ברוסיה ומחוצה לה. המלחמה הזאת חייבת להסתיים עכשיו. מה שאנו צריכים הוא החלטה המציינת את המחויבות של כל המדינות החברות באו"ם להביא לסיום בר קיימא של המלחמה".
יו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, ח"כ גלעד קריב אמר לאחר ההצבעה הישראלית באו"ם כי מדובר ב"אות קלון ערכי ומוסרי". "ביום שבו העולם מציין מלאת שלוש שנים למתקפה הרוסית על אוקראינה, מדינת ישראל בוחרת להצביע נגד הצד המותקף. מדובר בפשיטת רגל ערכית ומוסרית ובאימוץ עמדה שיכולה בסופו של יום לפגוע במדינת ישראל. העולם החופשי צריך להתייצב לצד אוקראינה ולא להעניק פרסים לא ראויים למדינה התוקפת, באופן שחותר תחת ערכים בסיסיים של ריבונות ודמוקרטיה".