שעון קיץ מגיע. רגע לפני השבת האחרונה של חודש אדר, שבת "החודש", בלילה שבין חמישי לשישי, 28 במרץ, אור לכ"ח באדר – בשעה 2:00 לפנות בוקר, יוזזו מחוגי השעון שעה אחת קדימה והשעה תהיה 3:00 – כך ש"נפסיד" שעת שינה בלילה. שעות האור יתארכו: אם ביום חמישי שקיעה בירושלים ב18:00, בליל שבת השקיעה תהיה ב19:00. בשבעת החודשים הבאים השבתות ייכנסו בשעה מאוחרת יותר מה שישאיר אותנו עם ימי שישי רגועים יותר – ומצד שני יצאו בשעה מאוחרת יותר, כך שלא כדאי לבנות על סידורים מוצ"ש.
שעון הקיץ יימשך עד ד' בחשוון תשפ"ו, ה-26 באוקטובר 2024, בלילה שבין שבת לראשון, אז נקבל בחזרה את שעת השינה החסרה.
שימו לב: ברוב המחשבים, הסמארטפונים והשעונים החכמים המחוברים לרשת, השעה מתעדכנת באופן אוטומטי. כדאי לבדוק בהגדרות של המכשיר האם הוא מותאם למעבר אוטומטי לשעון הקיץ.

שעון קיץ – למה ומתי
שעון הקיץ מופעל בישראל בין יום שישי שלפני יום ראשון האחרון של חודש מרץ בשעה 02:00, לבין יום ראשון האחרון של חודש אוקטובר בשעה 02:00.
הדעות כיום בישראל חלוקות לגבי הצורך בשימוש בשעון קיץ, הסיבות העיקריות הן סיבות כלכליות, אולם המחקרים לגבי החיסכון במשק בזכות השימוש בשעון קיץ שנויים במחלוקת בעקבות השינויים בהרגלי צריכת האנרגיה בעשורים האחרונים והמחסור במחקרים עדכניים וחד-משמעיים, מקשים על הערכת יעילותו של שעון הקיץ.