בדיון שהתקיים בפני היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה, בהשתתפות ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרת ישראל וגורמי המקצוע משירות הביטחון הכללי, הוצג מידע אודות הקשר בין גורמים הפועלים במשרד ראש הממשלה עם גורמים הקשורים למדינת קטאר.
מטעמה של היועצת המשפטית לממשלה נמסר כי בתום הדיון הוחלט לפתוח בחקירה. החקירה תתבצע על-ידי שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל.
נציין כי במוקד הפרשה עומדים שלושה מאנשיו של ראש הממשלה: אלי פלדשטיין, הדובר שכבר נחקר ונאשם בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים; והיועצים יונתן אוריך וישראל איינהורן, שחשודים גם הם בפרשת המסמכים המסווגים. איינהורן, נציין, לא שהה בארץ מאז נחשפה אותה פרשה. ב"הארץ" פורסם כי אוריך ואיינהורן העניקו ייעוץ תדמית לקטאר בישראל. ב-2022 הם הכינו קמפיין ישראלי עבור הקטארים, לקראת המונדיאל שנערך באותה שנה במדינה. מטרת הקמפיין הייתה להציג את קטאר, מדינה המממנת ותומכת טרור, כמדינה לגיטימית התומכת בשלום ויציבות אזורית.

מהתנועה לאיכות השלטון נמסר כי התנועה מברכת על החלטת היועצת המשפטית לממשלה לפתוח בחקירת "קטארגייט", אך מדגישה כי לא די בכך. "יש להרחיק מיידית את כל הגורמים המעורבים מלשכת ראש הממשלה וסביבתו. לא ייתכן שאנשים הנחקרים בחשד לקשרים פסולים עם מדינה זרה ימשיכו לכהן בלשכה המסווגת והרגישה ביותר במדינת ישראל, באופן המהווה סכנה ממשית לביטחון המדינה בעת מלחמה". נציין כי עתירה שהגישה התנועה לבג"ץ בדרישה להרחיק את המעורבים בפרשה מלשכת ראש הממשלה נדחתה על הסף מחמת אי מיצוי הליכים.